Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagare: Åtal mot SD-riksdagsledamot troligt

Ur arkivet: Skattebetalarna fick stå för Patrick Reslows hotell, bilresa och traktamente.
Patrick Reslow är misstänkt för att ha låtit skattebetalarna stå för hotell- och resekostnader för sin familj i samband med flera tjänsteresor inom Sverige.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Det är troligt att Sverigedemokraten Patrick Reslow kommer att åtalas misstänkt för bedrägeri, uppger chefsåklagare Joakim Zander, som har lett den nu färdigställda förundersökningen mot riksdagsledamoten.

– Det betyder inte att jag kommer att väcka åtal, men det är mycket som talar för det, säger Zander, till SVT.

Förundersökningen har skickats till Patrick Reslow, som fram till den 1 november har möjlighet att invända mot innehållet. Huruvida någon invändning kommer kan riksdagsledamotens försvarsadvokat Jan-Anders Hybelius inte svara på ännu, eftersom han inte tagit del av utredningen.

– Först måste jag läsa den, säger han till TT.

Misstänks ha låtit skattebetalarna stå för boendet

Reslow är misstänkt för att ha låtit skattebetalarna stå för boendekostnader under flera tjänsteresor där hans familj varit med. Ett antal hotell har uppgett att riksdagsledamoten bokat in flera personer för sina vistelser, men han har inte gjort några avdrag för medföljande när han yrkat på ersättning från riksdagen.

Uppgifterna kom fram i samband med att Aftonbladet granskade riksdagsledamoten förra året.

Sverigedemokraterna: ”Vi följer ärendet noggrant”

”Precis som tidigare följer vi ärendet noggrant, och avser invänta ytterligare information kopplat till resterande delar av den pågående rättsprocessen”, heter det i en skriftlig kommentar till TT från Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson.

Misstankarna om bedrägeri i samband med en tjänsteresa till Singapore, som också riktats mot Reslow, har lagts ned av Zander.

Obehöriga äga ej tillträde: Här är Sveriges första gated community

Innanför muren på småländska idyllen: “Vill inte ha folk som kör in här”

Polisens nya huvudspår: Stig Engström mördade Palme

”Skandiamannen” Stig Engström blev polisens nya huvudspår

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.