Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Akilov ville fira sitt dåd med skräpmat

Rakhmat Akilov attackerades i fängelset.
Livstidsdömde terroristen Rakhmat Akilov, 42.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Terrordömde Rakhmat Akilov visar ingen ånger och fortsätter att missköta sig i fängelset.

På årsdagen av terrorattentatet krävde han att firas med tårta, choklad och mat från McDonald's.

42-årige Rakhmat Akilov avtjänar ett livstidsstraff på anstalten Hall i Södertälje – där han vid flera tillfällen har misskött sig.

Den 7 april, på årsdagen för lastbilsattacken på Drottninggatan som krävde fem människoliv, uppgav Akilov att han ville bli firad.

– Jag vill ha tårta och choklad, sa han till kriminalvårdarna, rapporterar Aftonbladet.

Han ville dessutom få mat från McDonald's. Kriminalvårdarna uppgav att det inte var aktuellt och rapporterade honom för olämpligt uppträdande.

Akilovs våld i fängelset

Terroristens tid på anstalten har kantats av incidenter kring misskötsel och våld.

Expressen har tidigare skrivit om att Akilov fick en varning för att ha slagit sönder en stol i sin cell i juli i år, efter att ha uppgett att han var missnöjd med inlåsningen.

”Akilov informeras om att vad som har framkommit i utredningen senare kan ligga till grund för bedömning av frågan om uppskjuten villkorlig frigivning.”, stod det då i Kriminalvårdens beslut.

Förra våren fick Rakhmat Akilov en varning efter att ha förvarat en egentillverkad teckning föreställande en IS-flagga i sin cell.

Tidigare har han också rapporterats för att ha sparkat hårda fotbollsskott mot anstaltspersonalen och att han haft flera vredesutbrott i häktet.

Under sommaren ska ha dessutom ha gömt en grilltång i samband med en måltid. Han ska också ha blivit anklagad för att stjäla bacon från medintagna och vill på grund av det inte längre hjälpa till med städ och disk, skriver Aftonbladet.


Se också:

Kriminalvården ger upp försöken att placera ut honom bland de andra fångarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.