Jimmie Åkesson säger till Di att han anser att SD står närmare S migrationspolitik än alliansen. Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅNJimmie Åkesson säger till Di att han anser att SD står närmare S migrationspolitik än alliansen. Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jimmie Åkesson säger till Di att han anser att SD står närmare S migrationspolitik än alliansen. Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jimmie Åkesson öppnar för att regera med S och Stefan Löfven och fälla en eventuell alliansregering efter valet. Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅNJimmie Åkesson öppnar för att regera med S och Stefan Löfven och fälla en eventuell alliansregering efter valet. Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Jimmie Åkesson öppnar för att regera med S och Stefan Löfven och fälla en eventuell alliansregering efter valet. Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN
I en intervju med Dagens industri säger Jimmie Åkesson att Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf ”väldigt mycket bättre”. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENI en intervju med Dagens industri säger Jimmie Åkesson att Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf ”väldigt mycket bättre”. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
I en intervju med Dagens industri säger Jimmie Åkesson att Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf ”väldigt mycket bättre”. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Åkesson: S är ”väldigt mycket bättre” än Lööf

Publicerad

SD-ledaren Jimmie Åkesson utesluter inte att Social- och Sverigedemokraterna får egen majoritet i riksdagen i valet.

Till Dagens industri säger han att han anser att SD står närmare S migrationspolitik än alliansen:

– Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf väldigt mycket bättre, säger Åkesson till Di.

Åkesson menar att Socialdemokraternas ”stora problem” är att de gått ihop med Miljöpartiet, säger han till Di. Om Stefan Löfven kan ”fimpa” det menar SD-ledaren att det blir väldigt intressant i valet i höst. Han säger att han inte utesluter att S och SD får egen majoritet i riskdagen.

Åkesson öppnar för att regera med S och fälla en eventuell alliansregering efter valet. SD-ledaren poängterar att S var de som drev igenom omläggningen av migrationspolitiken och anpassade lagstiftningen till EU:s lägstanivå.

Åkesson: S är bättre än Lööf

På frågan om SD står närmast den samlade alliansen eller Socialdemokraterna i frågan, svarar SD-ledaren:

– Inte den samlade alliansen i alla fall. Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf väldigt mycket bättre.

 

När ny migrationspolitik ska förhandlas fram krävs att tillfälliga uppehållstillstånd, åldersbestämningar och kraftigt begränsad anhöriginvandring finns med i uppgörelsen, menar Åkesson.

De delarna finns inte med på den uppgörelse som alliansen menar ska vara utgångspunkten för ny migrationspolitik.

– Det skulle vara direkt katastrofalt, säger Åkesson till Di och fortsätter:

– Det är väldigt svårt för oss att stödja ett borgerligt regeringsalternativ som avser att driva en ansvarslös invandringspolitik. För oss är det helt uteslutet som jag ser det.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag