Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åkesson: "Inte min avsikt att vara äcklig"

När SD-ledaren Jimmie Åkesson gästade Expressens sändning från politikerveckan Järva hade han först svårt att finna ord för att kommentera M-ledarens kritik. Foto: / SVEN LINDWALL
"Lite äckligt" har Moderatledaren Anna Kinberg Batra sagt om ett av SD-ledaren Jimmie Åkessons tal där han sagt att han flirtat med henne. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Lite äckligt" har Moderatledaren Anna Kinberg Batra sagt om ett av SD-ledaren Jimmie Åkessons tal där han sagt att han flirtat med henne. 

Nu backar SD-ledaren Jimmie Åkesson.

– Om hon har tagit illa vid sig så är jag väldigt, väldigt ledsen för det.

I januari meddelade Anna Kinberg Batra att hon och Moderaterna vill gå fram med en gemensam alliansbudget redan innan valet 2018 och därmed fälla regeringen. 

Samtidigt kom också beskedet att Moderaterna ska börja närma sig Sverigedemokraterna. 

Men relationen mellan M-ledaren och SD-ledaren Anna Kinberg Batra framstår som allt annat än nära. 

I en intervju med Dagens Nyheter kommenterade M-ledaren Anna Kinberg Batra ett tal där Jimmie Åkesson sa ”jag har flirtat med Anna Kinberg Batra” med följande ord: 

– Det är faktiskt lite äckligt. Jag tror inte att han skulle säga så om någon man. Den enda som jag vill flirta med är min man. Och jag tror att han har mer hår på bröstet dessutom.

"Inte min avsikt att vara äcklig"

När SD-ledaren Jimmie Åkesson gästade Expressens sändning från politikerveckan Järva hade han först svårt att finna ord för att kommentera M-ledarens kritik. 

– Jag vet inte. Det har inte varit min avsikt att vara äcklig. Jag har snarare refererat till vad andra sagt. Att jag har uppvaktat henne. Det var till och med ett veckomagasin som hade en framsida där hon och jag var tillsammans inuti i ett hjärta. Det är väl mer på skämt refererat till det. Om hon har tagit illa vid sig så är jag väldigt, väldigt ledsen för det.

https://www.instagram.com/p/BVc0G3mntfd/?taken-by=expressen