Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jimmie Åkesson ställde in sitt tal på Järvaveckan

Tidigare debatt mellan Jimmie Åkesson och Jan Björklund i Expressens ”Bara politik”.
Jimmie Åkesson ställer in.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Julia Kronlid ersätter.Foto: SVEN LINDWALL

Jimmie Åkesson hoppar av Järvaveckan. 

SD-ledaren skulle ha talat i kväll 19.30, men har lämnat återbud. 

Åkesson ersätts av vice partiledare Julia Kronlid.

”Tråkigt med förhinder från Jimmie samtidigt som det blir både lite pirrigt, kul o spännande!”, skriver hon på Facebook. 

Jimmie Åkessons stabschef Mikael Eriksson bekräftar avhoppet.

– Det stämmer att Jimmie Åkessons medverkan under dagens Järvatal är inställd, säger han.

– Det är helt odramatiskt och beror på familjeskäl. Det har kört ihop sig lite där hemma han behöver helt enkelt prioritera familjen. Vår vice partiledare Julia Kronlid ersätter honom.

Jimmie Åkesson ställer in Järvaveckan

Partiets vice partiledare Julia Kronlid, som ersätter Jimmie Åkesson, skriver på sin Facebook:

”På grund av att Jimmie fick förhinder får jag som vice partiordförande lite hastigt hoppa in och hålla talet på Spånga IP! Tråkigt med förhinder från Jimmie samtidigt som det blir både lite pirrigt, kul o spännande! Kom gärna dit!”

Även Liberalernas partiledare skulle tala på Järvaveckan i kväll. På grund av att ett partiledarval väntar 28 juni, och Jan Björklund har lämnat, så kommer Liberalernas gruppledare i riksdagen och vice partiledare Christer Nylander vara den som talar klockan 18.30 på fredagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.