Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åkesson: Ekeroth
kan sitta kvar

Foto: Olle Sporrong

SD-partiledaren Jimmie Åkesson har tidigare uttryckt "väldigt, väldigt lågt" förtroende för Kent Ekeroth, som lämnat posten som rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna.

Men nu vänder han och säger till Expressen.se:

- Vi har gjort den bedömningen att Kent kan sitta kvar i riksdagen.

Vid 16-tiden, på väg in till kammaren i riksdagshuset, lämnade Åkesson beskedet.

Foto: Foto: Jens L'EstradeTidigare, efter Expressens avslöjande i förra veckan, har Jimmie Åkesson uttryckt att hans förtroende för Ekeroth var i gungning.

– Det är väldigt, väldigt lågt just nu, närmast obefintligt, sa han då till Expressen i samband med Expressen TV:s "Bar & politik” med Niklas Svensson.

"Vill ha mer tid"

På frågan då om Ekeroth kunde behålla sina positioner i partiet, sa Åkesson:

– Vi vill ha tid att tänka på det här. Jag vill inte fatta ett sådant långtgående beslut i affekt.

I morse meddelades att Ekeroth lämnar sitt uppdrag som rättspolitisk talesperson.

Samtidigt sa partisekreteraren Björn Söder till TT:

– Vi har gjort den bedömningen att han kan behålla sin riksdagsplats. Hans agerande för två och ett halvt år sedan har nu fått konsekvenser och också visat att vi har nolltolerans i partiet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.