Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åke blev av med 7000 lp-skivor i fräck kupp

Åke Eriksson, 60, är en av Sveriges mest kunniga skivsamlare. Nu har han blivit av med över 7000 lp-skivor.Foto: Privat
Inlägget som Åke skrev på Facebook.Foto: Facebook

En av Sveriges mest kunniga skivsamlare, den kända trummisen Åke Eriksson, 60, har drabbats av en massiv stöld.

En tjuvliga slog till mot hans lager och stal skivsamlingen som är en av landets största. Nu hjälper tusentals svenskar honom i jakten efter sitt livsverk.

– Det är en massiv jävla stöld. Jag är i chock. Jag började samla på skivor som liten gosse och har hållit på i 50 år, säger Eriksson till Expressen.

"MIN SKIVSAMLING STULEN!"

Eriksson publicerade det här inlägget på Facebook och på knappt elva timmar fick det över 3 000 delningar.

"I den lokal jag förvarat delar av min skivsamling, ca. 7.000 LP skivor och otaliga singlar, fick jag idag en chock. Tjuvar har varit där och länsat ALLT.

Troligen skedde inbrottet för cirka 2 veckor sedan.

Jag vet att några plattor dykt upp på en av Stockholms skivbörsar.

Har du stött på ovanligt mycket 60/70 tals rariteter någonstans? Meddela polisen eller mig. Min glada min har för dagen försvunnit. Sprid detta till så många du kan så är jag tacksam".

Stockholmspolisen utreder en stor stöldkupp mot skivsamlaren och musikern Åke Eriksson, som var trummis i bandet Attack. För en tid sedan slog en liga till mot Erikssons lager där han förvarade en av Sveriges största och mest värdefulla skivsamlingar.

Över 7 000 lp-skivor och otaliga singlar till ett värde av stora summor pengar stals. Eriksson, som är en av Sveriges bästa trumslagare, har arbetat med skivsamlingen i omkring 50 år.

– Det är så tråkigt. Jag hade min skivsamling i lagret eftersom den är så enormt stor och inte får plats hemma. Tjuvarna måste ha haft en lastbil, allt är länsat, säger Eriksson till Expressen.

Tacksam för stödet

När Åke upptäckte att sitt livsverk var stulet publicerade han en efterlysning på Facebook. Och på bara elva timmar har över 3 000 svenskar engagerat sig i fallet.

– Det är verkligen kanon. Vilken uppställning. Jag ska verkligen skriva och tacka alla, säger Eriksson till Expressen.

Unikt material

Under fredagen ska polisen göra en teknisk undersökning av lagret för att säkra spår. Enligt Eriksson har flera av hans skivor dykt upp på Stockholms olika skivbörser. Därför uppmanar han andra svenskar hålla ögonen öppna efter rariteter från framför allt 60- och 70-talen.

– Jag började samla på skivor som liten gosse och har hållit på i 50 år. Jag har inte tänkt på hur mycket samlingen är värd, men det är väldigt mycket pengar. Det är dock musiken jag vill ha, många av skivorna går inte att få tag på, säger Eriksson.