Akademiledamot gör true crime-podd: ”Angenäm”

Peter Englund gör podd av sin nya bok ”Söndagsvägen”.
Foto: THRON ULLBERG / NATUR & KULTUR
Peter Englund är kanske mest känd som mångårig ledamot av Svenska akademien.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Den prisbelönte författaren, historikern och akademiledamoten Peter Englund ska göra en true crime-poddcast som handlar om det så kallade ”Kloformmordet” i Hökarängen för 55 år sedan. 

Podden bygger på hans bok ”Söndagsvägen”. 

– Att göra en podd om ”Söndagsvägen” var en ny och angenäm upplevelse för mig, säger Peter Englund i ett pressmeddelande.

Peter Englund är den prisbelönade författaren, historikern och mångårige ledamoten i Svenska Akademien. 

Nu göra han true crime-pod. 

Marianne Granell mördades när hon var 18 år

Podden bygger på hans nya bok Söndagsvägen som skildrar mordet på 18-åriga Marianne ”Kickan” Granell i Hökarängen 1965. Dådet har kallats Kloroformmordet. 

Han lovar dock mer material än det som finns i boken. 

– Lite som en blandning av en ”director’s cut” och en sådan där löpande kommentar från regissören man kan få till vissa dvd-filmer, säger Peter Englund i pressmeddelandet. 

Peter Englund: ”Nytt sätt som bara är möjligt just i en podd”

Han gör podden i samarbete med innehållsbyrån Commercial Content och producenterna Mattias Bergman och Andreas Utterström. 

Podden innehåller sex avsnitt och kommer att släppas den 21 augusti. 

– Att göra en podd om ”Söndagsvägen” var en ny och angenäm upplevelse för mig! Det handlar om exakt samma händelse som beskrivs där, men från en ny vinkel och på ett nytt sätt som bara är möjligt just i en podd, och med material som både belyser och kompletterar boken, säger Peter Englund i pressmeddelandet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.