Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Aj, fåniga missar i Apples nya kartor

"Känn ingen sorg för mig Göteborg", sjunger Håkan Hellström.
Och nej, Apple Maps känner ingen sorg för att de missat att sätta ut Göteborg på kartan.
Det populära vandrarhemmet Af Chapman i Stockholm ser ut att ha gått ett Titanic-liknande öde till mötes.
Berlin - Antarktis mest kulturella stad.
En gång i tiden byggdes det ett känt operahus på Bennelong Point i Sydney.
Men det var innan Apple Maps fanns.
London - staden Apple Maps glömde.
Sundsvall ligger i mitten av Sverige, inte uppe bland molnen. Det har dessvärre Apple Maps missat.
Stockholmskrogen Nivå 22 har, enligt Apple Maps, flyttat ut i en gatukorsning.
1 / 7

Om du bor i Göteborg kan du vara svårt att hitta hem om du följer det nya kartsystemet Apple Maps, som finns i nya Iphone och iPad - staden finns nämligen inte i systemet.

Bor du i Landskrona lär du också bli förvånad, och Jönköpings flygplats misstänkt lik en leråker.

– När vi lanserade den här tjänsten visste vi att det är ett stort initiativ och vi har precis börjat, säger Apples talesperson Trudy Miller enligt Wall Street Journals teknikblogg AllThingsD.

Apple Maps har snurrat till det rejält för den som letar efter bland annat Göteborg, Öckerö, Landskrona och flygplatsen i Jönköping. Och vandrarhemsbåten af Chapman som ligger förtöjd vid en kaj i centrala Stockholm ser ut att ha sjunkit.

Redan nu har besvikna användare upptäckt att kartfunktionen inte fungerar som den borde.

– Skulle i dag åka från Borås till Vara och appen visade helt fel. Helt plötsligt stod det höger men vägskylten visade vänster. Jag litade på vägskylten, skriver en besviken man i ett mejl till SVT Nyheter.

Operahuset borta

Och det gjorde mannen rätt i. I kartfunktionen har orten Vara nämligen hamnat cirka sex kilometer fel och på fel sida av E20.

Och det är inte bara svenskarna som har rätt att vara besvikna - Danmarks tredje största stad Odense saknas på kartan, och i Sydney är löjligt tomt på den udde där stadens världsberömda operahus vanligtvis är utmärkt på kartan.

Apple är själva medvetna om att det finns stora brister i Apple Maps, och man trycker på att kartfunktionen är en väldigt ny produkt, till skillnad från Google maps som har funnits och utvecklats i sju år:

– Kunder över hela världen uppgraderar till iOS 6 som innehåller över 200 nya funktioner, inklusive Apple Maps, vår första karttjänst. När vi lanserade den här tjänsten visste vi att det är ett stort initiativ och vi har precis börjat. Apple Maps är en molnbaserad lösning och ju fler som använder den, desto bättre kommer den att bli. Vi uppskattar all respons och arbetar för fullt med att göra tjänsten bättre, säger Apples talesperson, Trudy Miller, till Wall Street Journals teknikblogg AllThingsD.

Enligt affärssajten idg.se har Apple nu gått ut med att man söker produktutvecklare till karttjänsten Apple Maps för att förbättra verktyget.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!