Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Aiden Fucci får livstids fängelse för mordet på Tristyn Bailey, 13

Här meddelar domaren straffet för Aiden Fucci.
Aiden Fucci döms till livstids fängelse för mordet på 13-åriga Tristyn.
Foto: BOB SELF / AP TT NYHETSBYRÅN
Tristyn Baileys anhöriga i rätten.
Foto: BOB SELF / AP/ TT

Aiden Fucci, då 14, ville veta hur det kändes att döda en annan människa.

Så han knivhögg skolkamraten Tristyn Bailey, 13, 114 gånger.

Nu har han dömts till livstids fängelse.

De sista bilderna på cheerleadern Tristyn Bailey, 13, är tagna av en övervakningskamera längs en gata i St Johns, en förort till Jacksonville, Florida. De visar hur hon, strax efter midnatt, går tillsammans med Aiden Fucci, då 14. Ett par timmar senare visar samma kamera hur Fucci kommer springande, ensam och barfota, i motsatt riktning. 

Senare hittades Tristyn Bailey i ett närliggande skogsområde. Mördad, huggen med kniv 114 gånger. På fredagen dömdes Aiden Fucci till livstids fängelse för mordet.

– Det här gjordes inte av girighet. Det var inte hämnd eller vedergällning. Det handlade inte om svartsjuka eller om att han kände sig avvisad av henne. Det var inte heller ett brott utfört av okontrollerbar vrede. Det fanns ingen anledning, det fanns ingen mening. Det utfördes inte v någon annan anledning än att den åtalade ville veta hur det kändes att döda någon, sa domaren enligt lokala tv-stationen News4Jax när han läste upp domen.

– Det gör att domstolen drar slutsatsen att det bara finns en lämplig dom i det här fallet.

Domaren konstaterade att 49 av knivskadorna på Tristyn Bailey var försvarsskador, vilket innebär att hon var medveten om vad som hände och att hon gjorde allt för att komma undan attacken.

Fantiserade om våld och mord

Under utredningen har det framgått att Fucci öppet fantiserat om våld och om att mörda någon. Flera av hans vänner har vittnat om fantasierna och han brukade rita bilder på stympade kroppar.

Fucci erkände mord under rättegången och på en handskriven lapp som lästes upp i rätten bad han om ursäkt.

”Jag är ledsen för all smärta jag orsakat familjen. Jag ber om ursäkt till vänner, bröder, systrar, mamman, pappan och alla andra släktingar. Jag är ledsen för att ni inte fick känna henne så länge”, skriver han i brevet. 

Tristyn Baileys familjemedlemmar talade också i rätten.

– Aiden Fucci fattade ett fruktansvärt beslut den 9 maj 2021 och tog ett liv som jag fört till världen. Snälla, tro inte för en sekund att han kan rehabiliteras. Han är bortom räddning, sa mamman Stacy vädjande till domaren.

Eftersom Fucci är minderårig kunde han inte dömas till döden och hans straff kommer att ses över om 25 år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.