Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Aida Hadzialic gör politisk comeback – blir ny S-topp

Tillbaka efter rattfyllan 2016.
Foto: MARTINA HUBER

Tidigare S-ministern Aida Hadzialic avgick 2016 efter att hon fastnat i en poliskontroll med 0,2 promille alkohol i blodet. 

Nu vill hon göra politisk comeback i Stockholmspolitiken. 

– Jag har saknat det politiska hantverket, säger hon till TT. 

Erika Ullberg lämnar posten som regionråd i opposition för Socialdemokraterna i Stockholm efter att ha haft uppdraget sedan valet 2014, meddelade Socialdemokraterna på en pressträff på tisdagen. 

I stället pekas nu ex-ministern Aida Hadzialic, 32, ut som hennes efterträdare och föreslås nu att bli bli nytt förstanamn och finansborgarråd i opposition för Socialdemokraterna i region Stockholm. 

Aida Hadzialic vill in i politiken igen. Foto: MARTINA HUBER

– Jag har saknat det politiska hantverket, att arbeta för socialdemokratin och Sverige. Det här blir en fantastisk möjlighet att göra en insats för en region som är viktig för hela landet, säger Hadzialic till TT om varför hon vill åter till politiken. 

Så sent som i vintras, innan Stefan Löfven skulle presentera regeringen, spekulerades det i om Aida Hadzialic skulle göra comeback i politiken, då som minister. 

Avgick efter rattfylla 2016

När Aida Hadzialic utnämndes till minister 2014 blev hon det yngsta statsrådet någonsin. Den 13 augusti 2016 meddelade hon att hon skulle lämna uppdraget som Sveriges gymnasie- och kunskapslyftsminister efter att ha fastnat i en poliskontroll på den svenska sidan av Öresundsbron med 0,2 promille alkohol i blodet efter att ha varit i Köpenhamn. 

– Jag hade räknat på att jag hade förbränt det, men det visade sig att det inte var på det viset, sade hon på en pressträff i Rosenbad när hon meddelade sin avgång.

– Jag förstår att många är besvikna på mig och jag är förbannad på mig själv och framför allt är jag djupt ångerfull, sade hon också då. 

Väljs den 7 september

Förslaget kommer att behandlas under partidistriktets extrakongress den 7 september.