Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åhléns öppnar med rea – efter attacken

Nu rear Åhléns ut delar av sitt sortiment.Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Mejlet om rean får folk att reagera på sociala medier.Foto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Terrorattentatet förstörde varorna på Åhléns – som nu rear ut delar av sitt sortiment.

"Då startar en utförsäljning av rökskadade produkter", skriver Åhléns i ett mejl.

Men varuhuset har fått skarp kritik i sociala medier – och ber nu om ursäkt.

Den kapade lastbilen mejade ner människor längs Drottninggatan på fredagseftermiddagen innan den blodiga färden tog stopp vid Åhléns – där fordonet körde rakt in i entréplanet på varuhuset.

Den stora byggnaden har fått omfattande skador efter kraschen, då lastbilen även började brinna och röken spred sig in på Åhléns.

Men det är inte bara själva lokalen som blivit förstörd i terrordådet, utan även en stor del av varuhusets sortiment.

Det har nu lett till att Åhléns City valt att rea ut en stor mängd produkter från avdelningarna på gatuplan och källarplanet till halva priset på grund av att de blivit rökskadade.

Beskedet om rean, som börjar på söndag, meddelades till alla klubbmedlemmar via ett mejlutskick på lördagskvällen.

 

Minst fyra personer miste livet i attacken.Foto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBL

LÄS MER: Åhléns ägare i tårar efter attacken mot hennes varuhus

 

Åhléns: "Samarbetar med polisen"

"Då startar en utförsäljning av rökskadade produkter som finns på tunnelbaneplanet och gatuplan. Halva priset på skadade produkter inom sport, accessoarer, skor och skönhetsprodukter." skriver varuhuset.

Övriga våningsplan kommer hålla stängt under söndagen.

Åhléns uppger även att de samarbetar med polisen i deras utredning av terrordådet och att de nu i första hand fokuserar på att ta hand om sina anställda som befann sig på jobbet när lastbilen kraschade in i byggnaden.

Mejlet om rean får folk att reagera på sociala medier. Det bemöts med skarp kritik.

 

LÄS MER: Detta vet vi hittills om dådet

 

"SÅ vidrigt att Åhléns hälsar kunder välkomna redan imorgon med 'utförsäljning på rökskadade produkter'. Makabert", skriver en person på Twitter.

"Att Åhlens rear ut rökskadade varor för halva priset imorgon är lite äckligt ändå. Skänk bort skiten.", skriver en annan.

Åhléns ber om ursäkt efter kritik

Nu ber Åhléns om ursäkt i ett pressmeddelande:

"Vi är jätteledsna om vårt informationsmail har uppfattats som något annat än det vi ovan avsåg. Det var verkligen inte vår avsikt."

Åhléns menar att man inte kan sälja rökskadade varor till fullt pris och ville berätta vad kunderna kan förvänta sig när varuhuset öppnar igen.

"Det är viktigt för oss att visa att vi inte viker oss för onda krafter. Vi vill vara en del av det öppna samhället och genom att öppna vårt varuhus igen vill vi visa att inget får står i vägen för det", motiverar man beslutet att öppna igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.