"På taket är det en parkeringsplatta så det är underdelen, alltså betongen, som rasat ner. Bitar som säkert väger 40-50 kilo. Det hade gått riktigt illa om någon varit under där", säger Per Palm, räddningstjänstens insatsledare. Foto: Daniel Sjöholm"På taket är det en parkeringsplatta så det är underdelen, alltså betongen, som rasat ner. Bitar som säkert väger 40-50 kilo. Det hade gått riktigt illa om någon varit under där", säger Per Palm, räddningstjänstens insatsledare. Foto: Daniel Sjöholm
"På taket är det en parkeringsplatta så det är underdelen, alltså betongen, som rasat ner. Bitar som säkert väger 40-50 kilo. Det hade gått riktigt illa om någon varit under där", säger Per Palm, räddningstjänstens insatsledare. Foto: Daniel Sjöholm
Foto: Skärmdump från GoogleFoto: Skärmdump från Google
 Foto: Skärmdump från Google

Åhléns i Bollnäs avspärrat efter takras

Publicerad

Åhléns butik i Bollnäs har spärrats av.

Stora betongblock rasade ner i barnavdelningen, enligt räddningstjänsten.

– Det här hade kunnat gå riktigt illa, säger Per Palm, räddningstjänstens insatsledare.

Räddningstjänsten fick strax innan klockan 14 larm om ett takras inne på Åhléns i Bollnäs. Takplattor och tunga betongklumpar har rasat ner, enligt räddningstjänsten.

– Det är fyra meters takhöjd där så när de landade sprack golvet, säger Per Palm, insatsledare för räddningstjänsten Södra Hälsingland.

"Chockade"

Det är betong från p-däcket ovanför som fallit ner.

– På taket är det en parkeringsplatta så det är underdelen, alltså betongen, som rasat ner. Bitar som säkert väger 40-50 kilo. Det hade gått riktigt illa om någon varit under där, säger Per Palm.

Lokalen är avspärrad och har utrymts på kunder och personal. Ingen person har skadats fysiskt.

– Lyckligtvis var det inte det. Det var på barnavdelningen så det var tur att det inte var någon barnvagn eller någon där. Då hade det gått illa. Det var några i närheten som blev chockade, säger Per Palm.

Oklart om de kan öppna

Armeringsjärn i taket är svårt rostangripna och det är just nu osäkert om och när man kan öppna igen. Parkeringshuset ovanför butikerna har stängts, men de som har sina bilar där får lov att hämta dem.

Expressen har inte kunnat nå ansvariga för butiken. Räddningstjänsten berättar att fastighetsförvaltaren är på plats.

– Fastighetsägaren är där och ska göra en bedömning om bäring och hållfasthet, för att se hur mycket som kan öppnas upp eller fortsatt vara avstängt, säger Per Palm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag