"Ägaren bände loss käkarna med en spade"

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Sexåriga Zacci var på promenad med husse.
Då överfölls han av en american staffordshire terrier som satte tänderna i hans rygg och hals och vägrade släppa greppet.
- Ägaren fick bända loss käkarna med en spade. Det var fruktansvärt, säger Eva Påhlsson.
ILLA TILLTYGAD. Sexåriga Zacci tillsammans med matte Eva Påhlsson. Det var i fredags morse som familjen Påhlssons lugna julhelg fick ett abrupt slut. Göran Påhlsson gick ut med Zacci, en welsh springerspaniel, på dagens första runda i villakvarteret i Bunkeflo i Malmö. Förtvivlade vrål Matte Eva var i köket när hon plötsligt hörde Zaccis förtvivlade vrål framför huset. Som från ingenstans hade kamphunden kommit rusande lös och angripit Zacci. - Den högg tag i Zaccis rygg och slängde med huvudet och morrade våldsamt. Jag kunde inte göra någonting för att få bort den, det var skrämmande, berättar Göran Påhlsson. Kamphundens ägare kastade sig över hundarna när han kom fram. Men hans försök att bända upp sin hunds käftar misslyckades. En granne som sett vad som hände kom till undsättning - med en spade. - Med hjälp av den lyckades mannen få loss sin hund från Zacci. Men då satte kamphunden käftarna i Zaccis hals också, och vi fick använda spaden en gång till, säger Göran Påhlsson. Till djursjukhus Zacci fördes till djursjukhuset i Malmö. Där kunde man konstatera att han haft tur. Inga frakturer eller sår som behövde sys. Men de djupa huggmärkena som kamphunden satt krävde ändå behandling med dränage för att inte infektion ska uppstå. Nu får Zacci både smärtstillande och penicillin. - Han är sig inte lik. Han är både deprimerad och orolig, det brukar han inte vara, säger Eva och klappar Zacci försiktigt över det rakade ryggpartiet. Händelsen är polisanmäld och den angripande hunden ska undersökas. Eventuellt blir konsekvensen att den tvingas bära munkorg i fortsättningen. Men det kan också bli fråga om avlivning, enligt polisen.
Eva Sternäng
Eva Sternäng

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag