Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Afa tar på sig våld mot ND-politiker

STOCKHOLM. Antifascistisk aktion (Afa) tar på sin hemsida på sig den våldsamma attacken mot 35-årige Nationaldemokraten Vávra Suk, partisekreterare och chefredaktör för partiets tidning Nationell Idag.
Vávra Suk, chefredaktör för partiets tidning där händelsen också refereras, misshandlades i söndags eftermiddag av ett stort gäng, och fick föras till sjukhus med skallskador och sticksår i en arm. Polisen rubricerar dådet som mordförsök.
På sin hemsida beskriver Afa-Stockholm hur polisen hindrade organisationen från att attackera en Nationaldemokratisk demonstration i Stockholm.
"Därför valde vi en annan strategi. Vi attackerade utanför ND:s partilokal i Rågsved," skriver organisationen, och hävdar att vid sidan om misshandeln en bil, ljudutrustning och politiskt informationsmaterial förstördes, och att en handdator stals.

"Attackerar när det är lämpligast"

"Vi attackerar när vi anser att det är som lämpligast, vare sig det är på en fascistisk aktivitet, vid deras partilokal eller i fascisternas hem," står det vidare på hemsidan.
Enligt förundersökningsledare Mikael Wessling vid Söderortspolisen finns ännu inga konkret misstänkta för dådet, dock en mängd vittnen, eftersom det hela skedde på dagtid en helg.
- Vi får se vad vi kan leda i bevis, säger Wessling.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!