Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Advokaten: Melania får 433 miljoner vid skilsmässa

I händelse av en skilsmässa kan Melania vänta sig ”en ganska generös utbetalning”, enligt en amerikansk skilsmässoadvokat.
Foto: CHRIS CARLSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Paret Trump under valkampanjen,
Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN

Melania Trump bör kunna leva ett synnerligen bekvämt liv om hon skiljer sig från USA:s president.

Melania, 50, kan vänta sig 50 miljoner dollar – runt 433 miljoner svenska kronor – enligt skilsmässoadvokaten Jacqueline Newman.

– Jag kan tänka mig att utbetalningen skulle vara ganska generös, säger Newman till Town & Country.

Det har ryktats om att paret Trumps äktenskap är mer av en ömsesidigt förmånlig överenskommelse än ett himlastormande passionerat förhållande.

Enligt den tidigare Vita huset-medarbetaren Omarosa Manigault Newman är Melania Trump inte längre lika övertygad om fördelarna, och gör sig klar att lämna sin man så fort tiden i toppen är över.

– Melania räknar varje minut tills han lämnar Vita huset och hon kan skilja sig, har Omarosa Manigault Newman tidigare sagt till Daily Mail.

– Om Melania skulle försöka sig på den ultimata förödmjukelsen och skilja sig medan han fortfarande är president skulle han hitta ett sätt att straffa henne.

Kan få 50 miljoner dollar

Jacqueline Newman, skilsmässoadvokat och delägare i byrån Berkman Bottger Newman & Rodd, menar att Melania troligen kommer att ha det väl förspänt, även efter en skilsmässa.

Den uppskattade siffran på 50 miljoner beror dock på om Melania får ensam vårdnad om sonen Barron, 14 – och det tror Jacqueline Newman att hon får.

– Det ser inte ut som att det kommer att behöva diskuteras vem som är den primära vårdnadshavaren, säger hon till Town & Country.

– Min gissning är att hon skulle få ensam vårdnad, men att han [Donald Trump] skulle få rätt till umgänge närhelst han råkar befinna sig i samma stad.

Här röstar Melania Trump – i en klänning för 40 000:

Melania bar Gucci och en Hermès Kelly i vallokalen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.