I dag klockan 15.30 inleddes häktningsförhandlingarna mot den 30-åriga mamma som misstänks ha mördat sina två små barn vid Attunda tingsrätt. Foto: Olle Sporrong och privat
I dag klockan 15.30 inleddes häktningsförhandlingarna mot den 30-åriga mamma som misstänks ha mördat sina två små barn vid Attunda tingsrätt.  Foto: Olle Sporrong och privat

Advokaten: Mamman erkänner

Publicerad
Uppdaterad
Den 30-åriga mamman som misstänkts för mordet på sina två söner i Sigtuna erkände i förhör redan under onsdagseftermiddagen.
- Min huvudman erkänner att hon bragt sina två söner om livet, säger kvinnans advokat Eva Möller till Expressen.se.
På torsdagseftermiddagen häktades mamman på sannolika skäl misstänkt för mord.
I dag klockan 15.30 inleddes häktningsförhandlingarna vid Attunda tingsrätt mot den 30-åriga mamma som misstänks ha mördat sina två små barn. Hörhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.
I samband med häktningsförhandlingarna berättade den mordmisstänkta mammans advokat, Eva Möller, att kvinnan nu erkänner.
- Min huvudman erkänner att hon bragt sina två söner om livet, säger Eva Möller.

"Bröt ihop"

Redan under onsdagseftermiddagen kom ett första erkännande från mamman.
- Hon erkände för första gången i ett förhör i går eftermiddag. Vad som föranledde erkännandet vill jag inte gå in på, säger åklagare Ellen Aule.
På plats i Attunda tingsrätt fanns anhöriga till familjen, bland annat den yngsta sonen Elias pappa Karl-Gunnar Wiman.
- De bröt fullständigt ihop i rättssalen, säger Mia Karlsson, Expressens reporter på plats.
Efter en kort förhandling tillkännagav rådman Nils Hedström att kvinnan häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon ska dessutom genomgå en paragraf sju- undersökning.
- Hur hon mår vill jag inte kommentera, säger mammans advokat Eva Möller

Hittades i vattnet

Pojkarna anmäldes försvunna på söndagskvällen sedan Karl-Gunnar Wiman fått en känsla av att något inte stod rätt till när han pratade i telefon med mamman. Dagen därpå hittades pojkarnas kroppar i vattnet nära en brygga vid Munkolmsbadet i Sigtuna. Då hade deras mamma timmarna innan gripits misstänkt för mordet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag