Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

FBI bekräftar: Gabby Petito hittades mördad

På söndagen hittades vad som misstänks vara Gabby Petitos kvarlevor i Grand Teton National Park.
Det var Gabby Petitos kropp som hittades i nationalparken i Wyoming.
Foto: STELLA PICTURES / INSTAGRAM
Rättsläkaren i Teton County bekräftar identiteten – och säger att det sannolikt handlar om mord.
Foto: AMBER BAESLER / AP TT NYHETSBYRÅN

Det var försvunna Gabby Petitos, 22, kropp som hittades i en nationalpark i Wyoming i helgen.

Det bekräftar rättsläkaren i Teton County via FBI.

Han slår även fast att Gabby Petito sannolikt mördats.

Det var i söndags som en kropp hittades i nationalparken Grand Teton National Park i Wyoming – samma plats man senast hade säkra uppgifter på att försvunna Gabby Petito befann sig på i slutet av augusti. 

Bekräftelsen kommer efter rättsläkaren Brent Blues undersökning på tisdagen. Han slår även fast att Gabby Petito sannolikt har mördats, även om dödsorsaken ännu är okänd.

https://twitter.com/FBIDenver/status/1440422513305997312

 FBI efterlyser även vittnesmål från personer som kan ha sett Gabby Petito, hennes fästman Brian Laundrie eller deras bil i nationalparken under datumen 27-30 augusti.

– FBI och våra medhjälpare är fast beslutna att se till att den som är skyldig eller medskyldig till Ms Petitos död ska hållas ansvariga. Mr Brian Laundrie har namngetts som en person av intresse för utredningen. Den som har information om Mr Laundries roll i frågan eller vet var han kan befinna sig ska kontakta FBI, säger agenten Michael Schneider, som ansvarar för fallet.  

Gabby Petito och Brian Laundrie var på roadtrip

Gabby Petito och Brian Laundrie var sedan några månader tillbaka ute på en roadtrip i västra USA när hon försvann. Hennes familj talade med henne senaste den 25 augusti. Den 1 september återvände Brian Laundrie till Florida. Ensam. 

Tio dagar senare anmäldes Gabby Petito försvunnen, när Laundrie inte lyckats prestera någon bra förklaring till vart hon hade tagit vägen.

I förra veckan försvann även Laundrie – sannolikt frivilligt – och polisen har sedan dess letat efter honom i södra Floridas träskmarker utan framgång.

Se bilderna från när de stoppas av polis

Paret stoppades av polisen efter att ett vittne slagit larm om misshandel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.