Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Adopterar bort barn – efter spermadonatorns lögn

Kvinnan anklagar honom för att ha ljugit för sin egen sexuella njutning
Foto: Natallia Yaumenenka / Colourbox

Den japanska kvinnan fick reda på att spermadonatorn ljugit om sin utbildning, nationalitet och sin fru. 

Nu stämmer hon honom på 25,8 miljoner kronor, rapporterar Business Insider.

En japansk kvinna har valt att adoptera bort sitt barn. Detta efter att hon fått reda på att spermadonatorn ljugit om sin utbildning, nationalitet och sin fru. 

Kvinnan är i 30-årsåldern och bor i Tokyo tillsammans med sin make och deras förstfödda barn. När paret fick reda på att maken hade en ärftlig sjukdom vände de sig till en spermadonator. 

Kvinnan hade fått höra att donatorn var japansk, singel och hade en examen från Kyoto universitet. 

Men under graviditeten fick hon reda på att han ljugit om allt. I själva verket är spermadonatorn kinesisk, har gått på ett annat universitet och är gift. 

Väljer att adoptera bort barnet

Detta ledde till att den japanska kvinnan bestämde sig för att hon inte längre ville ha barnet. Dock var det för sent att genomföra en abort. 

Nu, efter födseln, har kvinnan valt att adoptera bort barnet och stämmer spermadonatorn på 25,8 miljoner kronor för känslomässigt lidande. 

Kvinnan och spermadonatorn hade sex runt tio gånger för att kvinnan skulle bli gravid. Nu anklagar hon mannen för att lurat henne för sin egna sexuella njutning, enligt Tokyo Shimbun

Kvinnans advokat menar att stämningsansökan är ett sätt att förhindra liknande händelser i framtiden. 

Kvinnans val att adoptera bort barnet har mötts med kritik. 

– Det är oacceptabelt att behandla ett barn som ett objekt, men jag tror att det är bättre att överlämna barnet till någon som kan vara en bra fosterförälder, säger Mizuho Sasaki, barnvårdsutredare, till Vice World News. 

Barnrummet redan förberett – nu skjuts allt upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.