Adel Al Ajeil, 23, jagas för brutalt campingmord

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Mordet ägde rum på en camping i Katrineholm i juli.
Foto: Marco Blomberg / STHLMNEWS

Adel Al Ajeil, 23, är misstänkt för mordet på en camping i Katrineholm i somras och är nu internationellt efterlyst.

Han misstänks ha flytt till Syrien.

I början av juli hittades en man svårt skadad på en camping i Katrineholm. Han avled senare på sjukhus på grund av de brutala skadorna som han fått under våldsbrottet.

En stor polisinsats inleddes och alla som rörde sig på campingen kontrollerades. Flera personer stoppades också och fick inte lämna området.

Polisens utredning riktade snabbt misstankar mot en grupp män och efter några dagar häktades en första man som misstänkt för medhjälp till mordet.

Åklagaren: Han har lämnat riket

Adel Al Ajeil, som på senare tid varit bosatt i Katrineholm, pekades ut som skyldig till mordet men polisen kunde inte hitta honom. En dryg vecka efter mordet begärdes han häktad.

”Det finns anledning att anta att Al Ajeil har avvikit; flera oberoende uppgiftslämnare har angett att han lämnat riket och är på väg till Syrien”, uppgav chefsåklagare Robert Eriksson då.

Adel Al Ajeil är efterlyst av Interpol.

Adel Al Ajeil häktades han i sin frånvaro av Nyköpings tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, enligt domstolens beslut.

– Jag måste dessvärre helt avstå från att kommentera ärendet, säger hans försvarare, advokat Martin Soner.

Straffad ett tiotal gånger

Nu är Adel Al Ajeil, som ursprungligen kommer från Syrien, efterlyst i hela världen av Interpol men efter en dryg månad är sökandet efter honom resultatlöst.

– En misstänkt är på fri fot. Han är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst, konstaterar senioråklagare Fredrik Beijar.

Den som vet något om fallet uppmanas att höra av sig till polisen på 114 14, eller vid pågående brott på 112.

I Sverige är Adel Al Ajeil tidigare straffad ett tiotal gånger tidigare för bland annat stölder, ringa narkotikabrott och försök till utpressning.

Claes Strömvall är målsägandebiträde för familjen till den mördade mannen – en 20-åring från Stockholmstrakten. Han säger att de har tagit händelsen hårt.

– De mår ju dåligt, det är ju mamma, pappa och syskon. De mår synnerligen dåligt efter det inträffade, säger Claes Strömvall.

Förutom Adel Al Ajeil är två andra män misstänkta för inblandning i mordet. De sitter häktade för medhjälp till mord.

VET DU MER?

• Kontakta Expressen på tipsa@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 0790643643

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.