"Det är fullt med brandbilar här, men det verkar inte som att någon gör någonting", säger Kajsa Taskinen, på plats. Foto: Läsarbild
"Det är fullt med brandbilar här, men det verkar inte som att någon gör någonting", säger Kajsa Taskinen, på plats. Foto: Läsarbild

Address Hotel i Dubai står på nytt i lågor

Publicerad

Det brinner på nytt i The Address Hotel i Dubai, Förenade Arabemiraten.

Svenskar på plats vittnar om att stora lågor från våningar högt upp i huset.

– Det syntes ingenting av elden och sen helt plötsligt blossade det upp igen, säger Kajsa Taskinen.

En våldsam brand drabbade hotellskyskrapan The Address Hotel i Dubai under gårdagen. Myndigheterna har sagt sig ha kontroll över branden. Men vid 22-tiden på fredagskvällen började det brinna på nytt.

– Det är fullt med brandbilar här, men det verkar inte som att någon gör någonting, säger Kajsa Taskinen, som arbetar i staden.

Enligt Kajsa Taskinen ser det ut som att branden blossat upp på nytt runt våning 50.

– Det syntes ingenting av elden och sen helt plötsligt blossade det upp igen, säger Kajsa Taskinen.

På bilder och videofilmer syns flera stora lågor slå ut från byggnaden, trots att branden pågått i mer än ett dygn totalt.

Flera skadade

En annan svensk på plats säger att branden aldrig riktigt slocknat.

– Det ryker tjock svart rök därifrån och brinner i typ fem fönster, säger Sandra, 22.

Hennes bror Salam, som under nyårsaftonens brand fastnade mitt i en flyende folkmassa under det brinnande hotellet, berättar att pådraget med polis och räddningstjänst varit stort hela dagen.

– Det är en massa brandkår och poliser på den stora vägen, säger han.

Hur många som skadats i branden är osäkert. Myndigheter har uppgett att 14 personer skadats lindrigt och att en person dött i en hjärtattack.

Sannolikt kommer dessa siffror att stiga i senare skede.

Address Hotel ligger mycket nära världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Där ägde de traditionsenliga nyårsfyverkerierna rum under torsdagen, trots den dramatiska branden i skyskrapan intill.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag