Addis Black Widow kommer till Melodifestivalen utan frontfiguren Cream. De ställer upp med "en söt klubblåt som inte går att tröttna på", enligt egen utsago.
Addis Black Widow kommer till Melodifestivalen utan frontfiguren Cream. De ställer upp med "en söt klubblåt som inte går att tröttna på", enligt egen utsago.

Addis Black Widow bidrar med förnyelse

Publicerad
Uppdaterad
Det var fem år sedan senast. Men nu gör Addis Black Widow comeback, som årets mest udda bidrag i Melodifestivalen.
- Vi bidrar med förnyelse, säger bandets frontman Pigeon.
De som trodde att Addis Black Widow, gruppen bakom 2001 års monsterhit "Comes around, goes around", var en duo hade helt fel. Det är inte bara de hemlighetsfulla frontfigurerna Pigeon och Cream som utgör gruppen.

Cream inte på plats

- Nej, men vi andra har funnits med lite till och från under många år. Jag kom till exempel med redan 1996, men har ägnat mig åt sologrejer ibland, säger Mitzu. I morgon ska hon, Pigeon, Luies Ally och Dean J göra allt för att ta sig vidare från Jönköping till finalen i Stockholm med sitt bidrag "Clubbin", men utan Cream på plats. - Det är en söt, gullig klubblåt som inte går att tröttna på, säger sångerskan Luies Ally. Vid en första anblick är hon lätt att förväxla med sångerskan man är vad att se vid Pigeons sida, Cream. Hon skulle åtminstonde kunna vara Creams svensktalande och gulliga kusin. - Nej, vi är två olika personer. Vi kan stå på scenen samtidigt till och med, ha ha. Cream är fortfarande med, men nuförtiden delar vi på sången, säger Luies Ally. Cream bor i London och Pigeon i Stockholm, precis som resten av bandet. Det kan vara en anledning till att den forna frontfiguren inte medverkar i Melodifestivalen mer än som låtskrivare. Men det lär bli en del Stockholmresor för henne i framtiden. Efter Melodifestivalen planerar gruppen att spela in sitt tredje album, för en release i höst. - Det blir en mix av olika stilar. Vi började med hiphop, sen blev det r'n'b, pop, hårdrock. Nu är det en mix, säger Pigeon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag