Addis Black Widow bidrar med förnyelse

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Addis Black Widow kommer till Melodifestivalen utan frontfiguren Cream. De ställer upp med "en söt klubblåt som inte går att tröttna på", enligt egen utsago.
Foto: SUSLIN / SCANPIX MAJA

Det var fem år sedan senast. Men nu gör Addis Black Widow comeback, som årets mest udda bidrag i Melodifestivalen. 

- Vi bidrar med förnyelse, säger bandets frontman Pigeon.

De som trodde att Addis Black Widow, gruppen bakom 2001 års monsterhit "Comes around, goes around", var en duo hade helt fel. Det är inte bara de hemlighetsfulla frontfigurerna Pigeon och Cream som utgör gruppen.

Cream inte på plats

 - Nej, men vi andra har funnits med lite till och från under många år. Jag kom till exempel med redan 1996, men har ägnat mig åt sologrejer ibland, säger Mitzu.  I morgon ska hon, Pigeon, Luies Ally och Dean J göra allt för att ta sig vidare från Jönköping till finalen i Stockholm med sitt bidrag "Clubbin", men utan Cream på plats.  - Det är en söt, gullig klubblåt som inte går att tröttna på, säger sångerskan Luies Ally.  Vid en första anblick är hon lätt att förväxla med sångerskan man är vad att se vid Pigeons sida, Cream. Hon skulle åtminstonde kunna vara Creams svensktalande och gulliga kusin.  - Nej, vi är två olika personer. Vi kan stå på scenen samtidigt till och med, ha ha. Cream är fortfarande med, men nuförtiden delar vi på sången, säger Luies Ally.  Cream bor i London och Pigeon i Stockholm, precis som resten av bandet. Det kan vara en anledning till att den forna frontfiguren inte medverkar i Melodifestivalen mer än som låtskrivare. Men det lär bli en del Stockholmresor för henne i framtiden. Efter Melodifestivalen planerar gruppen att spela in sitt tredje album, för en release i höst.  - Det blir en mix av olika stilar. Vi började med hiphop, sen blev det r'n'b, pop, hårdrock. Nu är det en mix, säger Pigeon.

FAKTA

Addis Black Widow
Medlemmar: Pigeon, Mitsu, Luies Ally, Cream och Deane J.

Diskografi: "The Battle of Adwa" 1996 och "Addis Black Widow" 2001.

Gruppens favoritschlager: De kan inte enas och den enda låt som kommer upp till diskussion är Ted Gärdestads "Satellit".

Vad ska Addis Black Widow tillföra i melodifestivalen: "Vi hoppas att det kan tillkomma en ny publik.
En yngre som kanske inte är helt inne på klassisk schlager.
Vår låt bidrar med förnyelse.
Vi har spelat den tusen gånger men inte tröttnat på den.
Det är ett gott tecken.
"

Du har kommit till Stockholm City, den nya lokala editionen på Expressen.
se.

Här rapporterar vi om senaste nytt i Stockholm och blandar det med nöjeskalendern Citykollen, lokal-tv och en rad nya tjänster.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på stockholmcity@ expressen.
se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.