Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Adam Alsing är död – blev 51 år gammal

Programledaren Adam Alsing blev 51 år gammal – dog i sviterna av corona.
Adam Alsing dog i sviterna av covid-19. Han blev 51 år gammal.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Programledaren Adam Alsing är död.
Foto: FOTO: LINUS HALLSéNIUS/TV4 / TV4

Den kända nöjesprofilen och programledaren Adam Alsing har avlidit vid 51 års ålder.

Han avled efter att ha smittats av coronaviruset, bekräftar hans familj via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks.

Han har varit en del av Nöjessverige under flera decennier. 

Familjen bekräftar att tv-profilen Adam Alsing, 51, har avlidit av sviterna i covid-19. I ett uttalande skickat via Discovery Networks säger familjen:

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot Covid-19 avled Adam under onsdagen.

Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet.”

”Min ledsagare. Mitt ständiga bollplank. Den roligaste och varmaste av alla. Jag går sönder”, skriver hans lillebror Pontus Alsing på Instagram och delar bilder av de två tillsammans.

https://www.instagram.com/p/B_AvhRipNtY/

Discovery skriver:

”Det är med stor saknad och bestörtning som vi tagit emot beskedet att Adam inte längre finns med oss. Våra tankar går till Adams familj och anhöriga.”

Adam Alsing död – 51 år gammal

Den kände programledaren Adam Alsing har en tid varit sjukskriven från sin podd ”Adam och Kompani”, som han driver tillsammans med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk. 

Den 25 mars publicerade han ett inlägg på Instagram om att han befann sig i hemkarantän: 

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka nästa vecka igen!”, skrev han. 

Adam Alsing kom dock aldrig tillbaka och senaste avsnittet ställdes in. 

Under onsdagen kom beskedet att han avlidit efter att ha smittats av coronaviruset. Det bekräftar hans familj via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks.

NRJ Morgon, som Adam Alsing varit programledare för, skriver på Instagram: 

”Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig.”

https://www.instagram.com/p/B_AndlCF2RB/

Välkänd sen 90-talet

Adam Alsing har medverkat i många olika tv- och radiosammanhang efter att ha blivit ett välkänt ansikte i rutan i början på 1990-talet på TV4. 

Genom sin långa karriär har han varit programledare för bland annat ”Big Brother” i Kanal 5 och sin egen talkshow #Adam Live på TV3. Han har även programlett Jeopardy efter att ha efterträtt Magnus Härenstam. 

Under 2020 har Adam Alsing framför allt hörts i radiokanalen NRJ och egna podcasten ”Adam och kompani”. 

I slutet av mars kommunicerade podcasten via Instagram att Adam Alsing höll sig hemma efter att ha blivit snuvig. Sedan dess har han inte medverkat några avsnitt. 

Han efterlämnar fru och två söner. 

Adam Alsing blev 51 år gammal. 


Agneta Sjödin minns vännen och kollegan Adam Alsing.
Kollegan och vännen minns Adam Alsing.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.