Adaktusson återigen aktuell för att leda KD

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lars Adaktusson är aktuell som partiledarkandidat för KD, skriver SVT Nyheter.

Förre tv-profilen Lars Adaktusson, 59, kan vara på väg att säga ja till att efterträda Göran Hägglund i Kristdemokraterna.

Tidigare har han varit tydlig med att han inte tänker kandidera - men nu vill han inte dementera uppgifterna.

– Jag vill inte kommentera den saken, av flera skäl, säger han.

SVT nyheter skriver i dag att Lars Adaktusson – i dag KD:s enda EU-parlamentariker – på nytt är aktuell som partiledarkandidat.

Hans namn nämndes tidigare, men för flera veckor sedan förklarade han för valberedningen att han inte var intresserad.

I en intervju med Dagens Nyheter sa Adaktusson då:

- Det har varit en hel del funderande fram och tillbaka. Jag står till förfogande för uppdrag i parti­styrelsen och presidiet. Men där­emot kommer jag inte att kandidera som partiordförande.

Nu kommer hans namn upp igen, sedan KD:s valberedning har stött på honom flera gånger och bett honom ställa upp som en av kandidaterna vid sidan av Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed sedan partisekreteraren Acko Ankarberg hoppat av när hon insåg att hennes chanser inte var så stora som hon hoppats på.

Enligt SVT:s politikreporter Margit Silberstein har Lars Adaktusson lovat att lämna definitivt besked inför partiets utfrågning av partiledarkandidater på måndag.

Expressen når Lars Adaktusson på telefon. Han säger:

– Jag vill inte kommentera den saken, av flera skäl.

Men är du sugen på att bli partiledare i KD eller inte?

– Haha, nu har jag bestämt mig för att säga "inga kommentarer", säger Adaktusson, som alltså inte dementerar SVT:s uppgifter om att han ska lämna besked till valberedningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.