Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Abstinens? Här kan du spela Flappy Bird

Succéspelet Flappy Bird kan spelas på nätet nu. På sajter som Flappybird.com och FlappyBirds.com finns det gratis.

Succéspelet Flappy Bird plockades ner eftersom skaparen inte klarade av den enorma uppmärksamheten från tiotals miljoner spelare världen över.

Men än är det inte game over för Flappy Bird-entusiaster. Spelet finns nämligen tillgängligt på flera sajter.

Fyra orsaker: Därför blev "Flappy bird" en succé

Hur kunde ett så enkelt spel med så undermålig grafik nå så enorm framgång? Här är en lista på varför "Flappy bird" är så beroendeframkallande för så många människor.

1. Det är svårt

Spelets svårighetsgrad är löjligt frustrerande. Det är faktiskt så svårt att det blir underhållande.

2. Det är extremt enkelt utformat

Tröskeln för att börja spela är extremt låg. Det tar bara sekunder att lära sig hur man spelar.

3. Du klandrar dig själv

Det värsta, och bästa, med Flappy Bird är att man hela tiden matas med känslan av att man kunde ha fått ett bättre resultat. Därför vill man hela tiden spela igen och igen och igen.

4. Perfekt att tävla i

Flappy Bird är ett närmast ultimat spel att tävla mot varandra i eftersom alla kan spela det och förstår hur man spelar på kort tid.

Spelutvecklaren Dong Nguyens succéspel Flappy Bird laddades ner över 50 miljoner gånger på kort tid och drog in över 300 000 kronor per dag.

En stor succé och varje spelutvecklares dröm? Inte för Nguyen. Uppmärksamheten blev till slut så stor att vietnamesen plockade ner spelet eftersom det "förstörde hans enkla liv".

Kan spelas gratis

Beskedet kom som en chock för miljontals spelare som fattat stort tycke för spelet. eBay- och Blocket-annonser lades ut där folk sålde telefoner som hunnit tanka ner Flappy Bird innan det togs bort. Det högsta budet på eBay låg på 640 000 kronor.

Men även spelutvecklare, sajter och bedragare har försökt dra nytta av det tomrum som Nguyen skapade när han plockade bort succéspelet.

Flappy Bird har lagts upp på sajter som Flappybird.com, FlappyBirds.com och FlappyBird.io. Där kan man spela gratis i webbläsaren. Det finns även en HTML5-version av spelet.

Virus sprids med fejkappar

Flera andra spelutvecklare har försökt att stjäla Flappy Birds stora publik genom att skapa snarlika spel som till exempel Splashy Fish som just nu toppar svenska Appstore.

Den stora efterfrågan har även lett till att bedragare skapat appar för att infektera användares datorer och mobiltelefoner. Enligt The Guardian

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.