Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Abby gick upp i vikt – sen kom mardrömsbeskedet

Senaste nyheterna med Expressen TV
Abby Younis undrade varför hon var så andfådd och ständigt hade ont i magen. Svaret på gåtan blev en chock.
Foto: Privat

När Abby Younis gick upp i vikt och började få svårare att andas tog hon ledigt från jobbet för att komma i form och genomföra sin drömresa.

När hon kom hem till England fick hon ett dubbelt mardrömsbesked av läkarna.

– De hade hittat två separata cancerformer, säger Abby till Liverpool Echo.

Abby Younis från staden Litherland i England började känna att något inte var okej i januari förra året.

– Jag jobbade väldigt mycket när jag fick migrän och började känna mig trött. Därför bestämde jag mig för att ta lite ledigt och komma i form igen. Vanligtvis är jag energisk och motionerar, men jag hade gått upp i vikt och hade svårare att andas, säger Abby.

Hon tillbringade tid med nära och kära och passade även på att boka sin drömresa till Tanzania, något hon längtat efter länge. Men när Abby återvände till England mådde hon fortfarande inte bra.

– Jag var andfådd hela tiden och hade ibland så ont i magen att jag inte kunde röra mig, säger Abby.

Abby Younis undrade varför hon var så andfådd och ständigt hade ont i magen.
Foto: Privat

”Som om någon kastade en hink kokande vatten över mig”

Hon trodde inte att det berodde på något allvarligt men uppsökte ändå sjukhus. Tre veckor efter ingreppet kallades Abby tillbaka till sjukhuset för att gå genom resultaten.

– De hade hittat två separata cancerformer, säger Abby.

Det visade sig att Abby hade både äggstockscancer och livmoderscancer. Läkarna hittade också en blockering i en lungartär vilket förklarade varför Abby ständigt var andfådd.

– Jag är vanligtvis en positiv person, men när jag lämnade mitt hem för att åka till sjukhuset så visste jag inte om jag skulle komma tillbaka, säger Abby.

Läkarna lyckades avlägsna cancertumörerna men en bieffekt av operationen var att Abby drabbades av kirurgisk menopaus.

– Det blev många sömnlösa nätter. Jag hade väldigt ont efter ingreppen, hade svårt att tänka och vallningarna var en fullständig mardröm. Det var som om någon kastade en hink kokande vatten över mig, säger Abby.

Här är lördagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.