Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misshandelsvideo på dömde influencern sprids

Abbe ”Blattelito” Alsaadi.
Foto: Instagram
Abbe ”Blattelito” Alsaadi.
Foto: FREDRIK SJÖSHULT

En misshandelsvideo på influencern Abbe ”Blattelito” Alsaadi sprids på sociala medier.

”Blattelito” dömdes 2019 för bland annat grov kvinnofridskränkning till tre år och sex månaders fängelse – sedan hovrätten rivit upp hans morddom.

– Jag har fått ganska mycket hat sedan jag kom ut, uppger Alsaadi.

En video som ska visa Abbe ”Blattelito” Alsaadi bli misshandlad nattetid cirkulerar nu på sociala medier. 

Han uppger själv att han blev påhoppad av flera personer som misshandlade honom som en hämnd för brotten han är dömd för.

– Jag har fått ganska mycket hat sedan jag kom ut. Jag har gjort misstag i livet, fått straff och suttit av det. Jag har fått ganska mycket hat angående det jag blev dömd för, och det jag blev friad för. Men jag har åkt runt i Sverige, och jag tror att folk har stört sig på det, säger Abbe Alsaadi. 

Han säger att han var i en förort till Göteborg tillsammans med en vän och skulle äta, och att en grupp personer kom fram och sa att han var tvungen att gå.

Efter en ordväxling ska den andra grupperingen ha gått därifrån. Abbe Alsaadi och hans vän åt, men på vägen därifrån blev han misshandlad.

– Jag har bara ont i njuren. Men jag mår bra. Vad ska jag göra – det som har hänt har hänt, säger han.

På Instagram

På Instagram är tonen hårdare. I en video berättar han om misshandeln. 

– Jag måste få komma dit och besöka mina vänner. Tror du jag är rädd för någon eller, säger han i videon.

Han uppger att det var ett tiotal personer som kom i två bilar.

– Jag får smällar höger och vänster. Jag skyddar mig. Jag försöker ge någon smäll hit och dit.

Trots mängden personer som ska ha misshandlat honom säger han att han inte skadades.

Har inte anmält

Alsaadi har inte polisanmält misshandeln, trots att han säger att han vet vilka det är som slog honom. Enligt honom på grund av att det skulle bli mer och hot och hat. 

– Min advokat har sagt att polisen vill att jag ska medverka, men jag orkar inte det, säger han. 

Även i videon på Instagram säger han att han inte kommer att anmäla händelsen. 

Göteborgspolisens presstalesperson Fredrik Svedemyr säger att polisen vid 23-tiden på tisdagskvällen fick in ett samtal om misshandelsvideon:

– Vi har fått in ett samtal om den här misshandeln som visas i sändning i sociala medier. Men det var ingenting vi åkte på. Vare sig person eller plats verkar vara bekräftad. Det ligger ingen anmälan upprättad.

Abbe Alsaadi gjorde sig känd på sociala meder under pseudonymen ”Blattelito”. Han stack ut genom sina inlägg där han knarkade, använde vapen och förnedrade kvinnor. Något som var mycket uppskattat av hans tämligen stora följarskara.

Tidigare dömd

Abbe Alsaadi dömdes 2019 för mord, efter att hans exflickvän Annie Andersson Sigurdson, hittats död i badkaret. Exflickvännen hade före sin död slagit larm om Alsaadis våldsamma beteende.

Morddomen upphävdes samma år av hovrätten – i stället  straffades han med tre och ett halvt års fängelse för grov kvinnofridskränkning och två fall av misshandel, grovt vapenbrott, olaga hot i två fall, sexuellt ofredande, grovt förtal, förtal, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott, egenmäktigt förfarande och fem fall av skadegörelse.

Efter 2,5 år i fängelse blev Alsaadi villkorligt frigiven i november 2020. Han meddelade nästan omedelbart att han inte avsedde att förändra sin livsstil trots tiden i fängelse.

”Då va man ute igen. Jag begick mina misstag men jag stod för dom, nu har jag äntligen avtjänat av mitt straff...Jag ska fortsätta med min sjuka livsstil till vardag och lägga ut allt bara för att det ska svida i era ögon”, skrev han då i ett långt inlägg på Facebook.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.