Abbasi gick från M till SD – fått huset vandaliserat

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Hamed Abbasi.
Foto: Privat
Hamed Abbasis hem vandaliserades förra veckan.
Foto: Privat
Jan Emanuel Johansson.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Hamed Abbasi, sverigedemokratisk kommunpolitiker i Norrtälje, fick förra veckan sitt hem vandaliserat. 

Någon slängde in en sten genom fönstret och skrev ”Fuck SD” på husgrunden.

Nu utfäster S-profilen Jan Emanuel Johansson en belöning på 40 000 kronor till den som hjälper polisen att gripa de skyldiga.

– Jag skräms inför ett samhälle som inte sätter hårt mot hårt när man ger sig på just politiker, säger han.

Hamed Abbasi har tidigare representerat Moderaterna i kommunfullmäktige i Norrtälje, men lämnade partiet i våras och är nu ledamot för Sverigedemokraterna i utbildningsnämnden. 

Natten till torsdagen förra veckan slängde någon in en sten genom fönstret till Hamed Abbasis hem i Norrtälje, vilket Norrtelje Tidning har rapporterat om. Någon krossade ett fönster med en sten och sprejade ”Fuck SD” på husgrunden. 

– Vi söker vittnen eller om någon har information om vem som ska ha gjort det här och om det är det politiska uppdraget det handlar om, har Marie Näslund vid Norrtäljepolisen sagt till Norrtelje Tidning.

För Hamed Abbasi och hans familj har skadegörelsen lett till en känsla av otrygghet.

– Vi har inte mått bra. Vi har inte kommit över det helt men har kunnat smälta det tillräckligt för att kunna hantera vardagen, säger han.

Abbasi uppger att han också har fått utstå hån i sociala medier, från personer som ställer sig bakom attacken.

– Det är bara tråkigt. Men jag och familjen är på god väg att kunna återhämta oss. Vi har fått bra stöd från Norrtälje kommun, och framför allt från partiet.

En sten slängdes in genom Hamed Abbasis fönster.
Foto: Privat

Jan Emanuel: Samhället måste svara

Jan Emanuel Johansson, entreprenör och tidigare socialdemokratisk riksdagsledamot som först blev känd i dokusåpan ”Expedition: Robinson”, utlyser nu en belöning till den som hjälper polisen att gripa gärningsmannen eller gärningsmännen.

– Varje överträdelse när någon ger sig på demokratins representanter måste samhället svara med hela sin muskulatur. Hela sitt våldskapital, allt måste in för att visa att vi inte tolererar detta, säger Jan Emanuel Johansson.

Han fortsätter:

– Jag är socialdemokrat, jag tycker olika mot en miljöpartist, moderat och sverigedemokrat. Men för mig är det enormt viktigt att alla får komma till tals.

Belöningen sattes först till 30 000 kronor men har nu utökats till 40 000 sedan en kompis till Jan Emanuel Johansson gått in med pengar. Summan ska betalas ut vid en fällande dom, och det blir polisen som får avgöra om ett tips har varit avgörande för att den skyldige kunde gripas.

Hamed Abbasi välkomnar initiativet.

– Det är en bra signal att Jan Emanuel, en före detta socialdemokratisk ledamot, vill hjälpa en kommunpolitiker som är sverigedemokrat. Det skickar en signal till samhället att en attack mot förtroendevalda och mot yttrandefrihet inte känner någon partifärg, säger han.

Se mer:

Expolitikern visar upp sitt lyxliv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.