Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Abba-Benny skänker 300 000 till FI

STÖTTAR I KAMPEN. Beny Andersson fortsätter att stötta Gudrun Schyman och feministiskt initiativ. Tidigare skänkte han en miljon till EU-valskampanjen. Nu skänker han 300 000 kronor till riksdagsvalet.Foto: Stefan Söderström
Han satsade en miljon på att hon skulle komma till EU-parlamentet.
Nu fortsätter Benny Andersson att stötta Gudrun Schymans politiska kamp - och skänker 300 000 kronor till Feministiskt initiativ.
"Vi riktar ett varmt tack till alla bidragsgivare", skriver partiet.
De politiska partierna arbetar just nu febrilt med att ta fram sina valkampanjer.
Men det är få förunnat att kunna visa upp en internationellt erkänd världsstjärna i de egna leden.
Feministiskt initiativ - som inte ens sitter i riksdagen - kan dock skryta med detta.
De har än en gång fått finansiell uppbackning av Benny Andersson.
Abba-stjärnan har nyligen skänkt 300 000 kronor till partiet skriver FI på sin hemsida.
"Många har skänkt mindre summor som sammantaget blivit mycket. Några har skänkt större summor, bland annat Benny Andersson som bidragit med 300 000 kronor."

Blir valaffischer

Pengarna ska framför allt användas till att ta fram en valfolder och valaffischer inför höstens riksdagsval.
Det här är inte första gången som Benny Andersson skänker pengar till FI.
Förra året fick partiet en miljon kronor för att klara av att ta fram tillräckligt med röstsedlar till valet till EU-parlamentet.
- Eftersom jag sympatiserar med Schymans envetna kamp för jämställdhet bestämde jag mig för att erbjuda finansiellt stöd till en annons som berättar om hur man kan gå tillväga när färdigtryckta röstsedlar saknas, sa Benny Andersson då.

Stöter ihop

Han stöter ibland ihop med FI-ledaren på sin lokala Ica-affär.
- Om vi inte behövde leva i en totalt mansdominerad värld, då skulle det vara lättare att lösa alla ekonomiska kriser, klimatproblematiken, allt, sa Benny Andersson i en tidigare intervju.
Nu hoppas FI att fler ska följa i Abba-stjärnans spår: "Vi riktar ett varmt tack till alla bidragsgivare och hoppas att fler ska inspireras!" skriver de.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.