Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

91-åriga Arnes baddröm går i uppfyllelse efter 20 år

Arnes dopp skedde inom ramen för något som hemtjänsten kallar för social tid, skriver Västerviks-Tidningen. Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid / VT / Västerviks-Tidning

Arne Carlsson, 91, har drömt om att få bada i havet i två decennier och i veckan gick drömmen i uppfyllelse – två gånger.

Nu vill Arne hylla hemtjänsten.

– Det var de som hjälpte mig att komma till vattnet och det är fantastiskt tycker jag. Själv har jag inte gjort något speciellt – jag har ju bara badat, säger han efter doppet som Västerviks-Tidningen var först att skriva om. 

I armkrok med hemtjänstpersonalen fick 91-årige Arne Carlsson vada ut i en havsvik utanför Västervik och när vattnet blev midjedjupt dök han i.

Doppet som ägde rum i onsdags, i havsviken Syrsan utanför Västervik, var minst sagt efterlängtat berättar han för Västerviks-Tidningen.

Arne Carlsson har nämligen längtat efter att bada i havet i tjugo års tid – och nu har han fått göra det två gånger på lika många dagar.

– Det var skönt, lika skönt som i går, konstaterade han på torsdagen, skriver tidningen.

Arne och hemtjänstpersonalen fick nämligen återvända till stranden på för att låta tidningens reporter föreviga händelsen.

 

LÄS OCKSÅ: Harriet, 92: "Här vill man verkligen leva hela livet" 

Hyllar hemtjänsten: ”Anmärkningsvärt”

När Expressen når honom på telefon vill han passa på att hylla hemtjänstpersonalen som gjorde doppet möjligt:

– I första hand är det hemtjänsten som har gjort någonting anmärkningsvärt, det var de som hjälpte mig att komma till vattnet och det är fantastiskt tycker jag. Själv har jag inte gjort något speciellt, jag har ju bara badat, säger han.

I yrkeslivet var Arne folkskollärare på Värmdö i Stockholm. Nu vill han rekommendera  fler äldre att prova att bada i havet, skriver Västerviks-Tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!