Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

90-talsklassikern gör storslagen comeback

Det elektroniska leksaksdjuret Tamagotchi gör comeback - 17 år efter första lanseringen.

Minns du tamagotchin? Den lilla leksaken som blev mäkta populär bland barn under 90-talet.

Nu gör produkten comeback sedan den under förra året gjort stor succé som app i smarta telefoner.

Tamagotchin är en elektronisk leksak från Japan som lanserades 1996. Spelet går ut på att ta hand om ett litet djur genom att mata och underhålla den lilla krabaten.

Om man sköter sin tamagotchi håller den sig vid liv och förmedlar känslor genom den lilla LCD-displayen.

Enligt Mashable har det sålts över 80 miljoner enheter sedan starten för 17 år sedan. I Sverige blev den snabbt en storsäljare och utsågs 1997 till årets julklapp som en representant för samtiden.

För att på ett smart sätt kapitalisera på människors nostalgiska ådra skapade tillverkaren Bandai förra året en app som fungerar på precis samma sätt: Ta hand om ditt djur – annars dör det.

Den plötsliga comebacken gjorde snabbt succé och appen har miljontals nedladdningar i Appstore. Och nu kommer alltså originalprodukten tillbaka. I måndags presenterades nylanseringen på en internationell leksaksmässa i USA.

Nya Tamagotchi Friends liknar sin föregångare på alla sätt. Den är färgglad, med några få små knappar och lågupplöst display. Men nu finns också nya virtuella funktioner som ska göra det möjligt att kommunicera med andra tamagotchis.

Enligt theverge.com ska Tamagotchi Friends släppas på den europeiska marknaden nästa månad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.