9-årig pojke död efter Tiktok-utmaning – familjens varning

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Pojken avled efter en utmaning som sprids på Tiktok.
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

En nioårig pojke hittades livlös på sitt rum med ett skärp runt halsen.

Hans liv gick inte att rädda.

Föräldrarna upptäckte senare att han tittat på ”stryputmaningen” på Tiktok, skriver Insider. 

Den 10 juni hittades den nioåriga pojken ”TJ” från Memphis, Tennessee i USA, livlös på golvet i sitt rum av föräldrarna. Runt halsen hade han ett skärp. 

Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Senare upptäckte föräldrarna i pojkens telefon att han varit inne på Tiktok och tittat på klipp från den så kallade ”strangulation challange”, ungefär ”stryputmaningen” på svenska.

”Man måste avbryta”

I slutet av juni skulle ”TJ” fyllt tio år. Hans gammelfaster Barbara Williams minns honom från när han var nyfödd. Hon sörjer att hon aldrig kommer få se honom växa upp och bli stor.

– Hans liv tog slut på grund av att folk lägger upp idiotiska saker på olika sajter, säger hon till tv-kanalen Wreg i Memphis.

Hon berättar mer ingående om vad de hittade i telefonen.

– Vi upptäckte senare att det fanns någon slags film på Tiktok som visar barn hur man... stryper sig själv, berättar hon.

– Men man måste avbryta. Leken går ut på att man ska ta sig ur det. Men han är nio år gammal, han är nio år, så hur skulle han lyckas göra det?

Flicka misstänks ha dött av Tiktok-lek

Tidigare har liknande utmaningar som ”pass out challange” och ”blackout” som går ut på att svimma cirkulerat i sociala medier.

I januari i år misstänks en tioårig flicka ha dött av en ”kvävningsutmaning” på Tiktok. Dödsfallet ledde till att Italien valde att blockera unga användare från appen.

https://twitter.com/ShayA_WREG3/status/1406001010376642563?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1406001010376642563%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.insider.com%2Ftiktok-challenge-9-year-old-boy-death-family-says-2021-6
TikTok blockerar unga användare efter 10-årings död.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.