Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

800 000 demonstrerade mot vapenvåld – Trump spelade golf

När 800 000 amerikaner demonstrerade mot vapenvåldet i " March for our lives" i Washington D.C åkte Donald Trump i Florida.
Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Ha tillbringade helgen på sin exklusiva lyxklubb Mar-a-Lago i Palm Beach och spelade golf.
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Presidentens bilkortege tog en omväg hem från golfbanan för att undvika de 2 000 som protesterade i Palm Beach
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Medan 800 000 amerikaner demonstrerade mot vapenvåldet i "March for our lives" i Washington D.C spelade Donald Trump golf i Florida.

Hans bilkortege tog även en omväg hem från golfbanan för att undvika de 2 000 som protesterade i Palm Beach, skriver Daily Mail. 

Omkring 800 000 amerikaner fyllde Washington D.C:s gator under lördagen när demonstrationen "March for our lives" hölls.  Kravet demonstranterna hade var att stoppa vapenvåldet och se till skolskjutningarna på landets skolor upphör. De krävde att USA:s politier stiftar tuffare vapenlagar och gör medborgarnas säkerhet till en högre prioritet. Liknande demonstrationer hölls i hundratals amerikanska städer under lördagen.

Trump spelade golf under demonstrationen

President Donald Trump valde dock att lämna Vita Huset och Washington D.C och i stället åka till sin exklusiva lyxklubb Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida där han tillbringade dagen med att spela golf, skriver Daily Mail. 

Hans bilekipage sågs köra mot Trumps exklusiva golfklubb tidigt på lördagsmorgonen men när de skulle åka tillbaka till Mar-a-Lago på eftermiddagen så tog Trump en omväg.


LÄS MER: Hundratusentals amerikaner marscherar mot vapenvåldet 

800 000 amerikaner demonstrerade mot vapenvåldet i " March for our lives" i Washington D.C.
Foto: ERIN SCOTT / POLARIS POLARIS IMAGES

Trump undvek demonstranterna i Palm Beach

Anledning till omvägen var att omkring 2 000 ungdomar och vuxna protesterade i Palm Beach som en del av "March for our lives". De uppges ha samlats i Dreher Park och sedan gått vidare mot Mar-a-Lago, skriver Daily Mail och hänvisar till Sun Sentinel.

Demonstranterna stannade kvar i området omkring en halvtimme och höll upp plakat och skanderade. Hade Trump tagit den vanliga vägen från golfklubben till Mar-a-lago hade hans bilkortege kört förbi de tusenstals demonstranterna.

Vita huset har inte velat kommentera varför presidenten valde att undvika området där demonstranterna befann sig.

Donals Trump länade Washinton och åkte till sin exklusiva lyxklubb Mar-a-lago i Palm Beach i Florida.

Trump fördömde franska terrordådet

Den amerikanske presidenten som har för vana att twittra ut sina åsikter nämnde inte lördagens demonstration på Twitter utan var helt tyst.

Han beklagade dock det dödliga terrordådet i Frankrike.  

"Våra tankar och böner är med offren för den hemska attacken i Frankrike i går och vi sörjer nationens förlust. Vi fördömer också gärningsmannens våldsamma handlingar och alla som stöder honom", skriver Trump. 

Vita huset: barnens trygghet har högsta prioritet

Senare under lördagen gick dock Vita huset ut med ett uttalande i vilket man hyllade de "många modig unga amerikaner" som utnyttjat sin rätt till åsiktsfrihet. 

"Att se till så att barnen är trygga är av högsta prioritet för presidenten", sa man även i uttalandet enligt Daily Mail. 

Barack Obama och hustrun Michelle hyllade demonstranterna. "Ni leder oss framåt. Inget kan stå i vägen för miljoner röster som vill ha förändring” skrev Obama på Twitter.
Foto: CAROLYN KASTER / AP

Obama om "March for our lives": "Så inspirerade"

USA:s förre president Barack Obama uppmärksammade dock demonstrationen på Twitter. 

”Michelle och jag är så inspirerade av alla unga personer som gör dagens marscher möjliga. Fortsätt. Ni leder oss framåt. Inget kan stå i vägen för miljoner röster som vill ha förändring” skriver Obama på Twitter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.