Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

8-åringen dog när han åt frukostflingor – var droger

Curtis Collman III, dog efter att ha fått i sig stora mängder metamfetamin.
Hans pappa, Curtis Gilbert Collman, står nu åtalad för bland annat vållande till annans död.

När åttaårige Curtis Collman III råkade få i sig stora mängder metamfetamin vågade hans pappa, 41-årige Curtis Gilbert Collman, inte ringa polisen. 

Nu står mannen åtalad för vållande till annans död, efter att pojken dött av metamfetaminöverdos.

Curtis Collman III, 8, från Indiana i USA, dog den 21 juni i år efter att ha misstagit metamfetamin, så kallad ”crystal meth”, för frukostflingor, skriver Daily Mail

Curtis uppges ha sagt till sin pappa, 41-årige Curtis Gilbert Collman, att han var hungrig innan han råkade äta drogerna som han hittade på en tallrik.

Pappan, Curtis Gilbert Collman, vågade inte ringa polisen.

Enligt uppgifter från den lokala polisen och obduktionsrapporten åt Curtis 180 gånger mer metamfetamin än en dödlig dos. Även en vuxen person hade dött om han eller hon hade konsumerat den mängden. 

Pappan hotade med pistol

När pappan upptäckte vad som hade hänt ringde han en kompis i stället för att ringa efter räddningstjänst, eftersom han var rädd för att hamna i fängelse. 

41-åringen är sedan tidigare dömd för brott, och när hans vän ombad honom att ringa polisen hämtade han en pistol och sa att han skulle döda henne, sonen och sig själv.

– Jag tänker inte hamna i fängelse igen, sa Curtis, enligt Seymour Tribune.

Foto: Curtis Collman III fick i sig stora mängder metamfetamin.

LÄS ÄVEN: Demi Lovatos ärliga ord efter överdosen 

8-åringens tillstånd förvärrades – och när han började få krampanfall och konvulsioner tog Curtis med honom till sina föräldrar, som ringde efter räddningstjänsten. Men det var för sent – och barnets liv gick inte att rädda.

Curtis är nu åtalad för vållande till annans död, vapenbrott, narkotikabrott och stöld. Åklagaren yrkar på maxstraffet – 50 års fängelse. 

Rättegången kommer att hållas den 4 december. 

LÄS ÄVEN: Par åtalad för mord – på 14 månader gammal bebis 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.