8-åring rånad av gäng i Farsta

Publicerad
Uppdaterad
När den åttaårige pojken hade gått av bussen rånades han brutalt av tre män i 20-årsåldern. De tvingade av åttaåringen hans mobiltelefon och lämnade honom gråtande på marken.
- Varför ge sig på en kille som är så pass mycket yngre än en själv. Hur tänker man? säger åttaåringens mamma Malin i TV3:s "Efterlyst".
Det var den 20 december, fyra dagar före julafton. Den åttaårige pojken satt på bussen hem till Farsta tillsammans med sin syster. Åttaåringen hade sin mobiltelefon uppe och fotograferade sin storasyster. Längst bak i bussen satt tre män i 20-årsåldern och spanade.

Knuffade pojken

När syskonen klev av bussen följde de tre männen efter. En av dem hoppade på den lilla pojken och höll fast honom, medan en av de andra med ett hårt grepp vred mobiltelefonen ur handen på honom.
– De sa: ”Ge oss vad du har” och sedan sprang de från platsen berättar pojkens mamma Malin för TV3.
Gänget knuffade omkull pojken och lämnade honom liggande på marken. På avstånd följde systern vad som hände, men vågade inte ingripa.

Har svårt att sova

Mamman berättar hur hennes åttaårige son nu har svårt att sova och hur han drar sig för att överhuvudtaget gå ut.
– Han säger att han ju inte vet om de kommer tillbaka och gör samma sak igen, säger hon.
I kvällens "Efterlyst" tar TV3 upp det ouppklarade brottet. Nu hoppas polisen på allmänhetens hjälp för att kunna få tag på rånarna - som fastnade på bussens övervakningskamera.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag