Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

77-åring skyldig till mord på sin sambo

En 77-årig man i Boden är skyldig till mord på sin sambo, anser Luleå  tingsrätt. Domstolen går på åklagarens linje, skriver lokala medier.

– Det är en bekräftelse på att jag gjort en riktig bedömning, att han uppsåtligen berövat henne livet, säger åklagaren Ulla-Karin Lindström till Norrbottens-Kuriren.

Den åtalades advokat har försökt övertyga rätten om att mannen inte hade uppsåt att döda. Men "att det rör sig om ett vådaskott är därmed motbevisat", sade domaren på torsdagen när rättegången avslutades.

Åklagaren har yrkat på 14 års fängelse. Domen, där det står vilket straff mannen får, kommer först efter att han genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.