Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

77-åring häktad för övergrepp mot barn

En 77-årig man som misstänks för sexuella övergrepp mot två små flickor i Västerås har häktats av Svea hovrätt. Till skillnad från tingsrätten ansåg hovrätten inte att mannens höga ålder talade emot en häktning, skriver Vestmanlands Läns Tidning. Mannen greps för en dryg vecka sedan, misstänkt för att förgripit sig på en treårig och en femårig flicka i ett bostadsområde. Tingsrätten slog fast att mannen var på sannolika skäl misstänkt för grova sexuella övergrepp och att det fanns risk för att mannen skulle kunna begå nya övergrepp. Men mannens höga ålder talade emot häktning, enligt tingsrätten. Hovrätten har nu alltså ändrat det beslutet. Åtal ska vara väckt senast den 14 augusti.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.