Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

77-årig adelskvinna inför rätta för sexbrott mot barn

Senaste nyheterna med Expressen TV
Lady Lavinia Nourse anländer till domstolen i Peterborough.
Foto: TERRY HARRIS/SHUTTERSTOCK
Lady Lavinia Nourse anländer till domstolen i Peterborough.
Foto: TERRY HARRIS/SHUTTERSTOCK

Brittiska adelskvinnan lady Lavinia Nourse, 77, står inför rätta misstänkt för flera sexövergrepp mot ett barn, skriver BBC.

Offret försökte skjuta undan sina minnen av det som hänt, men berättade om övergreppen för polisen i vuxen ålder på grund av att han hade blivit förälder.

Adelskvinnan lady Lavinia Nourse anklagas för att ha förgripit sig sexuellt på en pojke som var yngre än tolv år 17 gånger under 1980-talet.

Åklagaren Jennifer Knight säger att offret aldrig tidigare berättat för någon vad han utsattes för.

– Han försökte skjuta undan minnena och inte tänka på dem mer. Men många år senare, efter att ha gift sig och fått barn, blev han alltmer plågad av det som hänt, säger Jennifer Knight.

Lady Lavinia Nourse nekar till sexbrottsanklagelserna

Efter att ha berättat för sin fru vad som hänt gav mannen en redogörelse för övergreppen till polisen. Lady Lavinia Nourse, som först förhördes av polis 2019, nekar till anklagelserna. 

Rättegången i Peterborough i östra England förväntas hålla på i ytterligare två veckor.

Lady Lavinia Nourse var tidigare gift med sir Martin Nourse, domare vid högsta domstolen i Storbritannien, som dog vid 85 års ålder 2017.

Här är tisdagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.