Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

73-åriga Maires kamp för sin gambiska make

Maire Pehkonen vill leva i Sverige med maken Lamin.
Foto: HANNA GRANDERT
"De skriver mycket om att alla min tre gambiska man varit mycket yngre, men sedan när blev det förbjudet?", säger Maire.
Foto: HANNA EGGE-GRANDERT

GAMLEBY. Maire Pehkonen, 73, vill leva i Sverige med sin 38 år yngre gambiska man. Men nu har Migrationsverket avslagit ansökan om arbets- och uppehållstillstånd i Sverige för hennes tredje make från Gambia. 

I ett långt brev motiverar de varför de anser att ett skenäktenskap har ingåtts. Beslutet är överklagat och Maire Pehkonen är stridslysten.

– De skriver mycket om att alla mina tre gambiska män har varit mycket yngre, men sedan när blev det förbjudet? säger hon.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Experterna: Då kan vi leva normala liv igen

Så länge kommer restriktionerna vara kvar

Mammans egna ord: Jag och min son behöver hjälp

Berättar om isoleringen för Expressen: ”Haft ett mycket svårt liv”

”Gudfadern” i Borås styr stadsdelens undre värld

Gängtoppens misstänkta mordplaner • Attackerat poliser