Knarkkriget fortsätter skörda offer. Ytterligare 72 mördade människor anträffats på en ranch. Foto: Raymundo Ruiz
Knarkkriget fortsätter skörda offer. Ytterligare 72 mördade människor anträffats på en ranch. Foto: Raymundo Ruiz

72 mördades på ranch i Mexiko

Publicerad
Uppdaterad
Det dödliga våldet fortsätter i Mexiko.
En sexmånadersbebis har avlidit efter att ha skjutits i huvudet i landets norra delar och två huvudlösa kroppar, en 15-åring och hans farbror, har hittats upphängda under en bro på vägen som leder till semesterorten Acapulco.
Samtidigt har ytterligare 72 mördade människor anträffats på en ranch.
2006 gick president Felipe Calderon till krig mot Mexikos knarkkarteller – sedan dess har mer än 28 000 människor dödats i våldsamheter relaterade till kampen.
Nu kommer uppgifter om 72 döda på en ranch i norra Mexiko, efter händelserna som följde av att en skadad person dykt upp vid en vägspärr och meddelat att han hade blivit beskjuten av kartellmän.

Försökte fly

När flyg från flottan kom till platsen nära San Fernando, i Tamaulipas, upptäcktes dessa av kartellmännen, som började skjuta. Knarkkartellen försökte fly med en konvoj av fordon, uppger AP.
I skottlossningen dog en marinsoldat och tre av de eftersökta.
Förutom kropparna – 58 män och 14 kvinnor – påträffades ett stort antal skjutvapen. Bland annat olika sorters gevär.
– Regeringen fördömer kategoriskt de barbariska handlingar som begås av kriminella organisationer. Samhället som helhet bör fördöma dessa handlingar, som med all önskvärd tydlighet visar nödvändigheten av att konsekvent fortsätta att bekämpa brottslighet, säger flottan i ett uttalande.

55 mördade i gruva

I maj i år anträffades 55 mördade personer i en övergiven gruva nära Tacxo. Ett par månader senare, i juli, handlade det om 51 nedgrävda offer utanför Monterrey.
Den sex månader gamla bebisen sköts ihjäl efter att en man hade jagats in i ett hus i Ciudad Juarez och mördats. Barnet låg i ett annat rum och avrättades kallblodigt med ett skott i huvudet.
President Felipe Calderon varnar för att mer blod kommer att flyta.
– Den seger vi är ute efter och kommer att nå är otänkbar utan ytterligare våld, säger Calderon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag