Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

70 plus får skjuts till och från vaccinationen

Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i region Stockholm.
Foto: Skärmdump / SVT
Foto: COLOURBOX

Region Stockholm vill sänka trösklarna så att fler ska våga vaccinera sig.

Nu får personer över 70 rätt till sjukresa när de ska vaccineras.

– Så att de slipper utsätta sig för onödig smittrisk i kollektivtrafiken, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd, i ett pressmeddelande.

Under våren fick personer över 70 rätt till sjukresa i samband med behandling för covid-19. I och med beslut från region Stockholm så utvidgas nu den rätten till att gälla även vid vaccination.

Det innebär att alla personer över 70 har rätt till sjukresa till och från platsen där de ska vaccineras.

– Eftersom vi vill att så många som möjligt ska vaccinera sig mot covid-19 kommer sjukresor beviljas för personer i riskgrupp så att de slipper utsätta sig för onödig smittrisk i kollektivtrafiken, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd, i ett pressmeddelande.

Regionen säger att den nya rätten inte kommer att överbelasta regionens färdtjänst- och sjukreseverksamhet.

– Våra taxileverantörer kommer att kunna möta dessa utökade resmöjligheter effektivt och bra, säger Fredrik Wallén (KD), ordförande för färdtjänstnämnden.

Fler ska ingå i prioriteringsgrupp för vaccin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.