Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

7-åriga Enna fick träffa prinsessan Madeleine

Mötet ordnades av stiftelsen Min stora dag, som prinsessan Madeleine är engagerad i för att förverkliga önskedrömmar för barn med svåra sjukdomar.Foto: Kate Gabor, Kungahuset.Se / KATE GABOR, KUNGAHUSET.SE
Tillsammans med sin mamma och storebror hämtades Enna av en vit limousine. På Stockholms slott bjöds de på kakor och prinsesstårta, som Enna älskar.Foto: Kate Gabor, Kungahuset.Se / FOTO: KATE GABOR, KUNGAHUSET.SE
"Vi fick fika och det var jättebra", säger Enna.Foto: Kate Gabor, Kungahuset.Se / KATE GABOR, KUNGAHUSET.SE

Enna Brodlic, 7, från Lund fick i dag sin största önskan uppfylld:

Träffa en riktig prinsessa.

– Jag har haft den drömmen länge, säger hon lyckligt.

7-åriga Enna Brodlic föddes med en sjukdom som gör att hon har svårt att andas och äta. I dag fick hon sin önskedröm uppfylld – att träffa prinsessan Madeleine och drottning Silvia.

– Det kändes bra att komma dit och det var väldigt roligt, säger Enna.

Stiftelsen förverkligar drömmar

Mötet ordnades av stiftelsen Min stora dag, som prinsessan Madeleine är engagerad i för att förverkliga önskedrömmar för barn med svåra sjukdomar.

Tillsammans med sin mamma och storebror hämtades Enna av en vit limousine. På Stockholms slott bjöds de på kakor och prinsesstårta, som Enna älskar.

Enna möttes av kramar och leenden. Hon berättade för Madeleine om skolan och hur man bakar muffins och passade på att fråga hur det är att vara prinsessa.

– Vi fick fika och det var jättebra, säger Enna.

Ett minne att bevara

I morgon är hon tillbaka på Silviaskolan i Hässleholm där hon och andra barn med hörselnedsättning för specialstöd.

När sjukhusdagarna är långa och behandlingarna tuffa har Enna nu ett fint minne att längta tillbaka till.

– Att bara under en dag få vara i centrum och glömma sjukdomen, sjukhus och läkare och allt hon går igenom är underbart och helt fantastiskt. Det var väldigt fint. Jag är imponerad över hur de tänkt på allting, säger Ennas mamma Amira Priganica.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.