Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

64 politiker kopplas till kriminella mc-gängen

”Jag skulle ta avstånd om de är kriminella, men hittills har jag inte sett att de har blivit dömda i Sverige för att vara en kriminell organisation”, säger Hans Hedlund (SD) om att ta avstånd från Hells Angels.
Foto: Alex Ljungdahl
Rapporten ”Makten nästa”.

Premium: Kampen mot de kriminella gängen är höstens stora valfråga.

Samtidigt kandiderar 64 politiker med dokumenterade kopplingar till den kriminella mc-miljön, kan Expressen avslöja i samarbete med Acta Publica.

Bland politikerna finns en kristdemokrat i Linköping som gick direkt från kommunfullmäktigemötet till klubblokalen där han poserade i kläder som visar stöd för Hells Angels undergrupp Red Devils.

En rapport som Acta Publica publicerar i dag visar att Sverigedemokraterna har flest kopplingar till de kriminella mc-gängen – samtidigt som partiet på riksnivå vill göra det straffbart att delta i och stödja kriminella organisationer.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Är el eller bensin bäst på vintern?

Premium:

Lavrovs ilska – efter svenska toabesöket

Premium: Raljerar i tal • ”Inhumant”

Här är årets bästa och sämsta glögg på Systemet

Premium: ✓ Betyg på hela utbudet ✓ Bottennappen att se upp för