Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

61-åringen födde sitt barnbarn – nu berättar föräldrarna

Lyckliga överraskningen för paret.
Elliots syster Lea donerade äggen som befruktades av Matt och sedan bars av Matts mamma Cecile.
Foto: Instagram.
Genrebild.
Foto: Shutterstock

Paret Matt och Elliot Dürt skaffade barn med hjälp av Matts mamma och Elliots syster.

Nu berättar Matt om hur han skämdes för att berätta om hur paret hade fått sin dotter, i podden Pregnantish

När Matt och Elliot Dürt fick veta att deras tänkta surrogatmamma, en kompis till paret, inte kunde bära deras framtida barn så skämtade Matt att han kunde be sin mamma i stället. Men när läkarens skratt uteblev blev det tydligt för paret att det faktiskt var ett alternativ. Mamman, Cecile Eledge, hade flera gånger tidigare erbjudit sig att vara surrogatmamma åt paret.

– Det var något som hon kände att hon var avsedd att göra för oss, säger Matt Dürt i podden.

”Inte vanligaste berättelsen”

Matts mamma Cecile Eledge, 61, blev då USA:s äldsta kvinna att föda barn. Elliots syster Lea erbjöd sig att donera ägg åt paret. Äggen befruktades sedan med sperma från Matt, vilket gjorde att både Matt och Elliot har biologiska band till sin dotter.

– Det är inte den vanligaste berättelsen, säger Matt Dürt i podden.

Dottern Uma är i dag två år gammal och båda papporna har juridiska föräldrar till henne. Matt Dürt säger i podden att det till en början var svårt att berätta om hur de hade fått sin dotter, och att han var orolig för att berätta att både han och hans man hade biologiska band till barnet. Paret fick även möta en del fördomar och kritik från utomstående.

– Det sätt som vi fick vårt barn var inte på något sätt som vi hade förväntat oss, berättar Matt Dürt i podden.

Sa upp sig och sålde huset

I dag har paret sagt upp sig från sina jobb, sålt sitt hus och familjen lever på resande fot. I sociala medier berättar de om sitt heltidsresande.

”Under den stillhet och reflektionstid som pandemin gav, insåg vi att det konventionella sättet att leva inte längre passar oss”, skriver paret på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CN5Gzyghbdh/
I november födde Julie Loving, 51, dottern och barnbarnet Briar Juliette.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.