Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

60 pubgäster insnöade – för tredje natten i rad

Maten du ska ha hemma för att klara dig utan ström.
60 gäster är insnöade på den historiska puben The Tan Hill Inn.
Foto: TOM RIGBY / SWNS / TT
Besökarna har fått provisoriska sängar på pubens golv.
Foto: TOM RIGBY/ SWNS/ TT
Gästerna var där för att se Oasis-hyllningsbanden Noasis.
Foto: The Tan Hill Inn / Facebook

Omkring 60 pubbesökare i norra England är strandade på den historiska puben The Tan Hill Inn.

Nu förbereder sig kroggästerna för en tredje natt på pubens golv.

– Stämningen är väldigt bra. Vi har mycket öl här, säger Martin Overton, en av de instängda, till the Sun.

Stormen Arwen har ställt till enorm skada i Storbritannien över helgen. Men för pubbesökarna på Tan Hill Inn ser det inte alltför hemskt ut.

Puben, som ligger på över 500 meters höjd, beskrivs den högst belägna i Storbritannien och har enligt egen utsago funnits på platsen, i vackra Yorkshire Dales, i över 500 år.

De 60 besökarna kom dit i fredags för att se Oasis-hyllningsbandet Noasis spela. Men under kvällen slog stormen till, med enorma mängder snö. 

– Varje gång vi tittade ut hade snön blivit djupare och djupare. Plötsligt, omkring midnatt, var det en halvmeter djupt vid dörröppningen, säger Tom Rigby, 32, som hade bokat ett rum på pubens B&B, till the Sun.

En och en halv meter snö

Vid niotiden på kvällen stod det klart att ingen skulle kunna gå hem. En och en halv meter snö blockerade alla vägar ut och nedfallna kraftledningar gjorde det alltför farligt.

På söndagskvällen förberedde sig besökarna för en tredje natt i de provisoriska sängar som ordnats på pubgolvet. 

”Ser ut som att de strandade besökarna kommer att vara med oss en tredje natt”, skriver The Tan Hill Inn på Facebook.

”Om du befinner dig på Tan Hill Inn just nu, kom ihåg att du är med och skriver historia... Allt ni behöver göra i kväll är att dricka, äta och sjunga karaoke”.

Gästerna roar sig med musik, dryck och mat

På pubens Facebook-sida framgår att gästerna har tillbringat dagarna med musik, Noasis verkar ha framträtt flera gånger, bygga snögubbar, samla in pengar till pubens anställda, hålla quiz och äta och dricka.

Stormen Arwen drog in över Storbritannien i fredags, med vindar på 43 meter per sekund. Minst tre personer har omkommit när de träffats av fallande träd. Vädertjänsten varnar för fortsatt hårt väder, med snö och kraftig kyla.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.