Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

57 poliser slutar i protest mot avstängda kolleger

Nya videon upprör – nu slutar 57 poliser i protest
En film från radiokanalen WBFO som spridits från händelsen visar hur han blir puttad av polis och faller bakåt.Foto: AP
En blodpöl sprider sig runt mannens huvud, medan poliserna går i väg. Martin Gugino är nu inlagd på sjukhus med allvarliga skador, tillståndet uppges vara stabilt.Foto: AP

I Buffalo i New York slutar nu 57 poliser i protest – efter att två poliser blivit avstängda i samband med demonstrationerna.

Det var i torsdags som 75-årige Martin Gugino skadades under en demonstration i Buffalo, New York.

En film från radiokanalen WBFO som spridits från händelsen visar hur han blir puttad av polis och faller bakåt. En blodpöl sprider sig runt hans huvud, medan poliserna går i väg. Gugino är nu inlagd på sjukhus med allvarliga skador, men tillståndet uppges vara stabilt.

Polisen uppgav först att mannen föll, enligt WBFO.

Sedan blev två poliser avstängda.

Cuomo: ”Fick ont i magen”

Nu väljer alla 57 personer från ”Buffalo Police Department's Emergency Response Team”, som är specialiserade på sådana här insatser, att sluta i sympati.

– De slutar i protest på grund av behandlingen av de två kollegerna. De utförde bara order, säger John Evans på Buffalopolisen till lokala NBC. 

De säger inte upp sig från myndigheten, men ska inte längre jobba i gruppen, enligt WBFO. Polisen har nu inlett en granskning av händelsen. Delstatens guvernör Andrew Cuomo skriver på Twitter att han och Buffalos borgmästare Byron Brown är eniga om att poliserna ska stängas av tills granskningen är klar.

”Jag fick ont i magen när jag såg videon från Buffalo”, skriver Cuomo på Twitter.

Barack Obama om protesterna

Det tidigare presidenten kommenterar protesterna i USA efter George Floyds död

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.