Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

52-åring åtalad för våldtäkt på SJ-tåg

52-åringen nekar konsekvent till att ha utsatt kvinnan för en våldtäkt och säger att han bara rättade till hennes kläder eftersom det är emot hans religion att kvinnor visar hud.
Vittnen gick emellan när kvinnan blev utsatt för en misstänkt våldtäkt på ett SJ-tåg i början av maj. Nu åtalas en man för våldtäkt.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Vittnen gick emellan när kvinnan blev utsatt för en misstänkt våldtäkt på ett SJ-tåg i början av maj.

En 52-årig man är åtalad för att ha våldtagit kvinnan efter att han satt sig bredvid henne på tåget.

Han nekar till övergreppet.

Kvinnan reste ensam på ett SJ-tåg på väg mot Stockholm tidigare i år och hade satt sig längst in vid ett fönster.

Hon uppger att 52-åringen – som hon inte kände sedan tidigare – plötsligt kom fram och frågade om han fick sätta sig bredvid henne. 

I polisförhör säger hon att mannen trängde in henne i hörnet och började kyssa henne, knäppte upp hennes byxor och förde in sina fingrar i hennes underliv.

Hon uppger att hon försökte få bort honom genom att knipa ihop benen och enligt vittnen till händelsen föra upp benet ”för att blocka” 52-åringen.

Vittnet ingrep

Ett vittne uppfattade det som att något inte stod rätt till mellan kvinnan och 52-åringen. Vittnet gick fram till 52-åringen och sa att ”det är dags för dig att gå”. Mannen lämnade och vittnet talade sedan med tågpersonalen och uppmanade dem att polisanmäla händelsen.

Kvinnan som utsatts för den misstänkta våldtäkten ska ha varit mycket ”skakad och chockad” efter händelsen enligt vittnet och en vän som hon pratade med i telefon efter övergreppet.

Omhändertogs av väktare på perrongen

När tåget anlände till centralstationen i Stockholm omhändertogs 52-åringen först av väktare på stationen och senare av polis. Han är häktad sedan dess.

Han är nu åtalad misstänkt för våldtäkt. 52-åringen nekar konsekvent till att ha utsatt kvinnan för en våldtäkt och säger att han bara rättade till hennes kläder eftersom det är emot hans religion att kvinnor visar hud.

52-åringen påstår också att han fått kvinnans nummer, men att de inte pratat med varandra.

Detta ska du tänka på när du anmäler en våldtäkt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.