500 delfiner slaktas i ökänd japansk vik

Foto: Reuters

Japan upprör återigen världen med sin otäcka delfinslakt utanför det lilla samhället Taiji.

Ungefär 500 delfiner hade i år drivits in i viken som blivit känd som The Cove. I dag startade slakten.

– I denna politiskt känsliga period, gör jakten att världens barn kommer att hata japaner, skriver Yoko Ono i ett öppet brev, uppger Japan Times.

Det är troligtvis årets mest kontroversiella jakt som just har inletts utanför det lilla samhället Taiji i Japan.

John Lennons änka Yoko Ono uppmanade, i det öppna brevet, de japanska fiskarna att avstå från delfinslakten för Japans framtids skull.

Den blodiga slakten som varje år utspelar sig blev känd för världen genom den Oscarbelönade dokumentärfilmen The Cove (Viken).

Filmen visade hur japanska fiskare stänger in ett stort antal flasknosdelfiner i den lilla viken och sedan slaktar dem en efter en.

Drog för skynke

I fredags stängdes, enligt CNN, omkring 500 delfiner på nytt in i viken – ett större antal än vanligt. Och på tisdagen började så slakten.

Innan den grymma handlingen började drog fiskarna för ett stort skynke. Allt för att Reuters filmteam inte skulle kunna filma grymheterna.

Det enda filmarna kunde se var hur havet färgades rött av delfinernas blod.

Försvarar slakten

Japan har försvarat slakten med att delfinerna inte är utrotningshotade, och att delfinjakt inte är förbjuden i några internationella avtal.

– Delfinfiske är en av de traditionella fiskeformerna i vårt land och den genomförs på lämpligt sätt i enlighet med lagen. Delfiner omfattas inte av den Internationella Valfångstkommissionens kontroll och den är kontrollerad enligt varje lands ansvar, säger statssekreteraren Yoshihide Suga till CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.