Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

50-tal döda i attack mot bensinstation

Vy över Damaskus under torsdagen.
Foto: Khaled Al-Hariri

Tiotals syrier har dödats vid en attack mot en bensinstation.

- Det var fullt med folk där, säger en aktivist.

– Minst 30 personer dödades och 83 skadades, men obekräftade uppgifter gör gällande att antalet döda var över 50, säger Rami Abdel Rahman, chef för Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet till AFP.

Bensinstationen i byn Ain Issa i Raqaprovinsen bombades från luften, enligt vittnen på plats. Enligt en oppositionsaktivist var det den enda bensinstationen i området som fortfarande höll öppet och den var därför full av människor.

- Den enda anledningen till att slå till mot bensinstationen från luften är att döda så många civila som möjligt, sade personen till AFP.

Det förekom inga uppgifter om händelsen från den syriska regimen.

Alla klarade sig

Tidigare på dagen kraschade en militärhelikopter i Douma nära huvudstaden Damaskus. Den syriska regimen skyllde kraschen på en krock med ett passagerarflygplan medan aktivister påstod att oppositionella styrkor skjutit ner den.

Det civila planet landade och alla 200 passagerare ombord klarade sig, uppgav statlig tv med hänvisning till källor på Damaskus flygplats och Syrian Air.

Aktivister som AFP talade med i Douma sade att de kände till att en helikopter störtat men att de var ovetande om orsaken.

Konflikten i Syrien

• I mars 2011 inleddes ett folkligt uppror, inspirerat av protesterna i Tunisien, Egypten och Libyen. Snart utvecklades situationen till en väpnad konflikt där regeringsarmén drabbade samman med rebellstyrkor.

• Enligt FN har fler än 20 000 människor dödats.

• Samtidigt tilltar flyktingströmmen från Syrien. 250 000 syrier rapporteras ha flytt utomlands och 1,2 miljoner tros ha flytt inom landet. (TT-AFP-Reuters)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.