Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

50-årig pappa lurade hela internet med populära appen

Japanska sociala medier-stjärnan Soya no Sohi chockade nyligen tusentals fans. Bilden är ett montage.
Foto: Monday Night Show/skärmdump
FaceApp är en app som blivit mycket populär bland annat för att den kan visa hur man kommer se ut som gammal.
Foto: Faceapp

Twitter-stjärnan Soya no Sohi fick alla följare att tro att han var en ung vacker kvinna som älskade motorcyklar.

Egentligen var han en medelålders pappa som använde FaceApp.

Och när han avslöjade sanningen gillade hans följare honom ännu mer. 

– Det enda jag ändrat är i grund och botten mitt utseende. Allt annat är jag, säger han i en intervju med Washington Post.

Den unga och vackra japanska motorcykelentusiasten Soya no Sohi chockade nyligen tusentals fans på Twitter när han avslöjade att han faktiskt var en 50-årig man som hade använt en app för att förändra sitt utseende.

Den frånskilda trebarnspappan och före detta kroppsbyggaren Yasuo Nakajima avslöjades som den ”ultimata catfishen” i japanska tv-programmet ”Monday Late Show”. Han medgav då i direktsänd tv att han i flera månader använt FaceApp för att ändra hur han såg ut. Han förklarade också för programledarna att han hade använt personan för att ingen ville läsa om en medelålders man.

Yasuo Nakajima säger till tidningen Washington Post att avslöjandet faktiskt fick honom att få ännu fler följare. Han tror att orsaken är att de fortfarande gillar honom, och även om hans utseende hade förändrats så skiner personligheten igenom.

– Det enda jag ändrat är i grund och botten mitt utseende. Allt annat är jag, säger han.

https://twitter.com/drewharwell/status/1392239590656909314

Nakajima, som har sysslat på med motorcyklar sedan han var tonåring, märkte 2019 att han inte fick den uppmärksamheten han hade hoppats på i sociala medier. 50-åringen, som publicerade bilder av sina många motorcykelturer på Twitter, fick bara sex ynka följare.

Fick snabbt många fler följare

Så en dag såg han sina barn leka med FaceApp, en app som blivit mycket populär bland annat för att den kan visa hur man till exempel kommer se ut som gammal, och då insåg han att han kunde manipulera bilder av sig själv. Han ändrade sitt Twitter-handle till @azusagakuyuki - en blandning av namnen på sina barn - och började lägga upp motorcykelrelaterat innehåll under sitt nya namn. Han fick snabbt många följare.

Nakajima förklarar att charaden hade hjälpt honom att uttrycka en sida av hans personlighet som han hade varit rädd för att visa världen.

Han behövde aldrig skriva någon komplicerad kod, utan använde bara en gratis app som skolbarn och uttråkade vuxna runtom i världen använder varje dag.

I dag har Nakajima mer än 28 000 följare och fortsätter att posta som Soya. En av de mest populära bilderna han postat är en som inte ändrats med appen. Där står han framför Shikoku-bergen, med armarna utsträckta till himlen. I bildtexten står det: ”Livet är en gång, lek i den här världen.”

https://twitter.com/azusagakuyuki/status/1384141876802965507

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.